DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Perez miatt fejleszt lassan a Red Bull” – Hakkinen

Sergio Perez értékelhetetlen teljesítményét okolja a Red Bull rossz fejlesztéseiért Mika Hakkinen: a kétszeres F1-es világbajnok szokatlanul kemény hangot ütött meg.

Általában nem szokott másokat kritizálni, sőt kifejezetten támogató hangot szokott megütni az F1-es pilótákkal kapcsolatban Mika Hakkinen, Sergio Perez teljesítménye kapcsán azonban most jóval szigorúbbnak bizonyult.

1998 és 1999 F1-es világbajnoka úgy érzi, hogy a mexikói csapaton belüli produkciója értékelhetetlen.

„Az F1 egy nagyon kegyetlen sport, hiszen egy csapatban van két ember, akik természetes módon egymással versengenek, mielőtt másokkal kezdenének versengeni. Ebben az esetben folyamatosan növekszik a különbség Checo és Max között” – fogalmazott Hakkinen az Unibeten.

f1-perez-redbull-monza



„Ez azt jelenti, hogy nem szerzed meg a szükséges adatokat, információkat mindkét autótól ahhoz, hogy az elvárt ütemben fejlessz. Ez komoly negatívum a Red Bull fejlesztéseivel kapcsolatban, és komoly kihívás” – magyarázta a finn.

„Próbálom kerülni a kritikát, de csak tényeket közlök: két olyan pilóta kell egy csapatba, akik adatait össze lehet hasonlítani, és ezek alapján lehet különböző változtatásokat eszközölni aerodinamikailag, illetve mechanikailag is. Folyamatosan össze kell őket hasonlítani, és egy versenyhétvége alatt elég kevés az idő. Egy autó nem elég a csapat előrelépéséhez, kettő kell, két pilóta” – fogalmazott.

„Sergio pedig ezt nem képes hozni a Red Bull csapatának. Ez befolyásolja a sikert, és ez nagyon nagy negatívum” – tette hozzá.

„Nem ez az első, és nem is a második éve az F1-ben, régóta itt van már. Volt esélye tanulnia magáról, megérteni saját magát, hogy tudja, mire van szüksége ahhoz, hogy első számú pilóta legyen, és elbukott ebben. Nem akarom azt mondani, hogy nincs tehetsége a vezetéshez, de az összes többi paraméter nem segíti őt abban, hogy elérje Max Verstappen szintjét, és teljesítse, amire a csapatának szüksége van ahhoz, hogy győztes csapat legyen.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: