DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Vasseur: Idén ez a legnagyobb erősségünk

Versenyzői gumikezelését és Carlos Sainz visszajelzéseit méltatta a Ferrari csapatfőnöke, miután Charles Leclerc révén futamgyőzelmet aratott a maranellói istálló az Olasz Nagydíjon.

Remek versenyt teljesített a Ferrari hazai pályán, Monzában: Charles Leclerc a jól eltalált gumistratégiának köszönhetően megnyerte az Olasz Nagydíjat a McLaren párosát megelőzve, míg Carlos Sainz a negyedik helyre tudott odaérni. A monacói pilóta diadalát annak köszönhette, hogy riválisaival ellentétben elegendő volt számára egyszer kiállnia a bokszba az erősen kopó gumik ellenére, a futam végén pedig szépen tartani tudta magát a friss abroncsokon támadó Oscar Piastri előtt. A maranellóiak csapatfőnöke, Frederic Vasseur elégedetten nyilatkozott a Sky Sports kameráinak a leintést követően.

„Jó hétvégénk volt. Az időmérő után egy kicsit csalódottak voltunk, noha jó volt a tempónk. De a futam nagyszerűen ment. A szezon eleje óta jobb a versenytempónk, mint az egykörös, és ez ma is igaznak bizonyult. Minden jól alakult, tökéletes volt” – értékelt boldogan a csapatfőnök.



A gumikezelés fontosságáról is szót ejtett a francia, aki úgy érzi: jelenleg ez istállója egyik legnagyobb erőssége a mezőny többi tagjához képest.

„Tavaly ez volt a legnagyobb gyengeségünk, idén viszont ez az egyik legnagyobb előnye a többiekkel szemben a csapatnak. Már előző héten Zandvoortban is ez volt a helyzet. Konzisztensek vagyunk a gumikon, és a pilótáink is jó munkát végeznek a gumimenedzsmenttel. Tudtuk, hogy az előnyünkre válhat, ha mindkét autóval az egy kiállásos stratégiát csináljuk, Carlos segíteni tudott nekünk a visszajelzéseivel az abroncsokról” – méltatta pilótáit Vasseur.

„Úgy gondolom, hogy ma mindenki remekül játszotta a szerepét a csapaton belül, ennek kifejezetten örülök” – zárta a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: