DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Russell támogatni akarja Antonellit

Amit kapott Lewis Hamiltontól, azt a brit utódjának, Andrea Kimi Antonellinek szeretné továbbadni George Russell – a brit és az olasz feladata a Mercedes visszavezetése az F1 csúcsára.

George Russell F1-es karrierje során másodszor kap újonc csapattársat, ám ez a helyzet egészen más lesz, mint Nicholas Latifivel volt, aki 2020-ban érkezett mellé a Williamshez. Ez az újonc is a generációja legnagyobb tehetségének tartott, mindössze 18 esztendős Andrea Kimi Antonelli lesz, aki egyes vélemények szerint akár Russell helyét is veszélyeztetheti a csapatnál – feltéve, hogy Wolff ismét megpróbálkozik majd Max Verstappen leigazolásával.

antonelli-russell



A fiatal olasz szerződésének bejelentése után Russell természetesen üdvözölte a csapatnál Antonellit, aki Antonio Giovinazzi távozása óta az első olasz lesz a királykategóriában: „Nagyon izgatott vagyok, hogy 2025-ben Kimi partnere lehetek. A junior formulában elért eredményei félelmetesek, és az előléptetése igazán megérdemelt.”

„Ő egy fantasztikus fiatal tehetség, hozzám hasonlóan a juniorprogramunkból került ki” – kezdte Russell, majd hangsúlyozta, hogy éppúgy szeretne támogatást nyújtani Antonellinek, ahogy azt évekkel ezelőtt Lewis Hamilton tette ővele:

russell-wolff-antonelli

„Alig várom, hogy a saját utam során szerzett tapasztalataimat felhasználva útmutatást nyújthassak Kiminek, miközben belép az F1-be. Tudom, hogy Lewis mekkora támaszt jelentett számomra a juniorversenyzőként eltöltött időm alatt, és amióta a csapattársa vagyok. Nagyon sokat tanultam tőle, és remélem, hogy hasonló szerepet játszhatok majd Kimi számára” – mondta Russell, majd így zárta szavait:

„Csapatként pozitív lendületet építünk fel a jövő évet illetően. Továbbra is fejlődünk a pályán, és keményen dolgozunk azon, hogy minden darabot a helyére tegyünk, hogy a világbajnoki címekért harcolhassunk. Bízom benne, hogy Kimi és én továbbra is előre tudjuk vinni a csapatot, és segíthetünk beváltani ezeket az ígéreteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: