DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Colapinto sajnálja, hogy nem szerzett pontot

Nagyszerűen mutatkozott be az F1-ben Franco Colapinto, ám az ifjú argentin szerint a 12. helynél is magasabbra juthatott volna, ha nem esik ki a Q1-ben.

A hét elején menesztett Logan Sargeant helyére sokak meglepetésére beültetett Franco Colapinto nem csupán célba ért élete első versenyén, hanem meglehetősen jó helyen, a 12. pozícióban futott be, amivel egyébként máris megelőzte a bajnoki tabellán Valtteri Bottast. Annak ellenére, hogy majdnem tíz hely volt közöttük a rajtrácson, az argentin mindössze 14 másodpercet kapott csapattársától, Alex Albontól, azaz közelebb volt hozzá, mint elődje rendszerint.

A szépen bemutatkozó fiatal versenyző a sajtó képviselőinek, köztük a Formula.hu tudósítójának nyilatkozott a futamot követően: „Boldog vagyok, ez egy jó verseny volt. Még meg kell emésztenem kicsit a történteket. Az első F1-es versenyed olyan esemény, amire mindig emlékezni fogsz, az egész hétvége nagyszerű élmény volt, nagyon élveztem.”

colapinto-monza-1



Colapinto számára nagyon meredek volt a tanulási görbe, hogy mást ne mondjunk, úgy teljesített közel negyven kört a kemény keveréken, hogy korábban sosem tett meg ennyit egyhuzamban: „Nagyon hálás vagyok a csapatnak, segítettek abban, hogy gyorsan fejlődjek, és hogy meglegyen a tempóm. Korábban nem próbáltam még a kemény keveréket, nem mentem nyolc körnél többet egymás után, most viszont 53-at futottam, és nagyon jól ment, jó tempót futottam.”

Az argentin így sem elégedett maradéktalanul, hiszen úgy érzi, ennél is többet kihozhatott volna a hétvégéből, ha nem esik ki a Q1-ben: „Kissé hátrébbról rajtoltam, mint kellett volna. Szerintem enélkül a pontszerzés is meglehetett volna, hiszen egészen közel voltunk ehhez, mindössze 12 másodpercre.”

colapinto-monza-3

„Tudtam, hogy Monza egy olyan pálya, ami megkönnyíti a debütálásomat, hiszen már korábban is ismertem a helyszínt” – folytatta Colapinto. „A hátralévő nyolc pályából viszont csak Abu Dhabit ismerem, szóval most a pályákat kell tanulnom, de hogy az autót és a csapatot ismerem, előrelépést jelent a tapasztalatot tekintve. Elégedett vagyok a tempóval és a teljesítménnyel, most egy kicsit ki fogom ezt élvezni.”

Colapinto csapattársa, Alexander Albon megtette a magáét azért, hogy mindenki szája fülig érjen a Williamsnél, hiszen a csapat idei legjobb eredményét beállítva a két pontot érő kilencedik helyen ért célba, idén már harmadszor.

colapinto-monza-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: