DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

„Nem végzünk jó munkát az Astonnál” – Alonso

A kétszeres F1-es világbajnok szerint minden adott lenne a csapatnál, jelenleg mégsem végeznek jó munkát – pedig úgy érzi, a szabályok működnek.

Míg a 2023-as szezonban és főleg annak elején az Aston Martin jelentette az egyik fő pozitív meglepetést a Formula-1-ben azzal, hogy egy darabig a Red Bull fő üldözőjének számítottak, Fernando Alonso pedig sorban szállította a dobogókat, mostanra az alakulat teljesen leszakadt a másik négy élcsapatról, sőt olykor a középmezőny istállói is megnehezítik az életüket.

Alonso érthető módon nem is elégedett a helyzettel, de egyúttal azt is hangsúlyozta: ők nem végeznek jó munkát, a szabályok ugyanis lehetőséget adnának számukra is a jó szereplésre. „Kissé frusztráló, hogy nem tudunk idén az élen harcolni. De megértjük a sport természetét is, úgyhogy szerintem jobb időkre kell várnunk” – idézi a spanyolt a RaceFans.net portál.

f1-alonso-aston



„Úgy vélem, rendben működnek a szabályok célkitűzései, hiszen négy csapat csatázik a győzelemért, és ez jobb, mint amivel korábban volt dolgunk. Úgyhogy ha nem tudunk előrébb küzdeni, az nem a szabályok miatt van, hanem azért, mert nem végzünk jó munkát.”

„Ugyanolyan lehetőségeink, ugyanolyan költségvetésünk van, mint a többieknek, valamint jó létesítményeink, de jelenleg nem végzünk jó munkát. De úgy gondolom, a szabályok működnek, 2026-ban pedig talán vegyes képet láthatunk majd: néhányan versenyképesebbek lesznek, mint most, mások kevésbé.”

„De mindig egy vagy két csapat fogja dominálni a sportot. Ez a Formula-1, itt mindig a legjobbak nyernek, ők pedig most a McLaren és a Red Bull. Most ők a legjobbak.”

Alonso már a nyári szünet utáni első versenyhétvégén jelezte, hogy az Aston Martin számára fontosabb, hogy a 2025-ös előkészületekre koncentráljon, hiszen idén gyakorlatilag bebetonozott a konstruktőri ötödik helyük – és Monzában már osztotta ezt a véleményt a csapattársa, Lance Stroll is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: