DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Norris az evéssel-ivással is küzd a nyomás miatt

Korábban nagyon szenvedett az F1-gyel járó nyomás miatt, de azóta megtanulta kezelni, és szerinte az idei csatában ez már segít neki. De az idegesség nem múlik.

Korábban nehezen viselte a versenyekkel járó nyomást, és a stressz még mindig hatással van rá a versenyhétvégék során – erről beszélt az F1-es Olasz Nagydíj csütörtöki médianapján Lando Norrist, akit a küszöbön álló világbajnoki harcról, és annak járulékairól kérdeztek.

A McLaren brit pilótája még 70 pontos hátrányban van Max Verstappenhez képest, de az utóbbi időszak formája alapján felmerült a kérdés, hogy képes lehet-e megszorítani a címvédőt már idén – ezzel kapcsolatban kérdezték arról, hogy felkészült-e az ezzel járó nyomásra.

„Sokat küszködtem a nyomással az F1-es karrierem elején, az első, második és a harmadik évemben is. Emiatt úgy érzem, hogy mára elég jól megtanultam kezelni, és ez segít a mostani helyzetemben is” – mondta a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen Norris.

f1-zandvoort-saturday-30



„Talán nem egy közvetlen vb-csatában Maxszal, ahol fej-fej mellett küzdünk, de megbirkózni a több kérdéssel, és azzal a nyomással, hogy mindenki úgy érzi, teljesítenem kell minden hétvégén – és én is tudom, hogy teljesítenem kell minden hétvégén. A korábbi küszködéseim miatt jobban tudom ezt kezelni, de a csapaton is van nyomás” – tette hozzá.

A tabella második helyezettje azonban azt is elárulta, hogy ezzel együtt még a mai napig látható tünetei vannak az izgalomnak.

„Mindig ott van a nyomás, és a mai napig ideges leszek az időmérők és a versenyek előtt, ugyanannyira, mint régen. Nem eszek, alig eszek vasárnap, küszködök az ivással az idegesség és a nyomás miatt. De gondolkodom azon, hogy hogyan lehet ez pozitívummá fordítani, és hogyan lehet ezt arra használni, hogy a fontos dolgokra koncentráljak” – magyarázta.

„De valószínűleg az mindig úgy lesz, hogy amikor eljön az időmérő, ki kell menni és teljesíteni, akkor ideges leszek. Nagyon nagy a nyomás, ha egy méterrel később fékezek, vagy később kanyarodok, már vége is, ennyi volt. Ennek tudata egy nagyon intenzív érzés. Ideges vagyok és valószínűleg mindig is az leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: