DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Albon: Új közeg lesz ez Sainznak...

Nincsenek a Ferrari szintjén, de nemcsak az autó teljesítményében, hanem a csapat szerkezetében sem. A fő probléma szerinte ez a Williamsnél.

Carlos Sainz 2025-ös érkezéséről kérdezték Alexander Albont, aki aláhúzta: egészen új helyzetbe kerül majd a spanyol azzal, hogy egy topcsapatból a Williamshez igazol, amely a mezőny második felében küzd.

„Nyilván nem vagyunk egy szinten teljesítményben, de felépítésben sem” – mondta Albon.

f1-zandvoort-saturday-3



„Nem vagyunk a Ferrari szintjén. Láthatjuk idén is, főleg az autók közötti különbségekkel, a késve érkező alkatrészekkel, ilyesmikkel. Ez nyilván kihívás lesz, szerintem teljesen más közegbe érkezik majd” – tette hozzá.

„De a lényeg az, hogy mi megoldjuk a problémákat a csapatnál. Nem mehetünk bele úgy a következő évbe, ahogy az ideibe mentünk. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy mindkét autó megfelelően teljesít, és minden futamon megpróbáljunk pontokat szerezni mindkettővel” – mondta a brit-thai pilóta.

„A csapat számára ez a nagy dolog, és nagyszerű az is, hogy Carlos jön, most pedig képesnek kell lennünk arra, hogy létrehozzunk egy folyamatosan pontokért harcoló csapatot.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: