DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Nem hagyhatja el Zandvoortot a Haas

Nem ért véget az Uralkali-ügy, megtörtént a pénteken vázolt forgatókönyv: a tartozás nem rendeződött, így visszatartják a csapat felszerelését a holland paddockban.

A Racingnews365 információi szerint a Haas már pénteken elindította a banki tranzakciót az Uralkali irányába, de az összeg egyelőre nem érkezett meg az orosz céghez. A sikeres tranzakció megerősítéséig a csapat kamionjait Zandvoortban tartják a hatóságok és a végrehajtók, erősítette meg a Haas a lapnak. A vasárnap éjszakát még biztosan Hollandiában töltik, a visszaigazolást az Uralkali részéről hétfőn várják.

Egy másik szaklap, a The Race ehhez még hozzátette, a hétfői indulás esetén a csapat gond nélkül befejezi felkészülését a monzai szabadedzésekre, de ha a csapatnak keddig Zandvoortban kell maradnia, az Olasz Nagydíjon való részvétel veszélybe kerülhet.

A Formula.hu helyszíni információi az Uralkali-ügyről

Pénteken számoltunk be a hírről a Formula.hu-n, miszerint egy korábbi szponzor, az orosz Uralkali felé fennálló tartozás miatt eljárás indult a Haas F1-es csapata ellen, melynek következményeképp akár az is előfordulhat, hogy a csapat felszerelései nem hagyhatják el az országot.



A Haas azóta dolgozik a megoldáson, a csapat irányából olyan információk érkeztek, hogy mindent megtesznek az ügy rendezése érdekében, a Formula.hu információi szerint mindezidáig erre még nem került sor, a feltételek egyelőre nem teljesültek.

A megállapodás részét képezi egy 2021-es Haas versenyautó leszállítása is az orosz fél részére, úgy tudjuk, hogy ezen feltétel sem valósult egyelőre meg, a dolgok jelenlegi állása szerint tehát a Haas nem hagyhatja el Hollandiát, és zár alá veszik a csapat felszerelését, beleértve a versenyautókat, az alkatrészeket, a motorokat, a motorhome-ot és a garázst is. A zandvoorti paddokkban egyébként Gene Haas, az amerikai alakulat tulajdonosa is feltűnt, akinek nincsenek könnyű pillanatai a versenypályán...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: