DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Mindent megpróbáltunk” – a második hely volt a maximum Verstappennek

Max Verstappen számára egyértelmű volt, hogy csupán a második helyre volt esélye a Holland Nagydíjon, ezt pedig sikerrel is abszolválta a Red Bull világbajnoka.

Esélye sem volt Max Verstappennek Lando Norris ellen a Holland Nagydíjon, amelyet végül a második helyen zárt a hazai közönség előtt autózó Red Bull-pilóta. Verstappen jól kapta el a rajtot, simán el is ment az első kanyar előtt a McLaren-pilóta mellett, ahogy viszont teltek a körök, világossá vált, hogy a wokingiaknak ma sokkal jobb volt a tempójuk, mint az energiaitalosoknak. A holland nem is tudta sokáig tartani a vezetést, a futamot pedig több mint 20 másodperces hátránnyal zárta Norris mögött.

„Mindig próbálok jobban teljesíteni… A rajtunk jó volt, mindent megpróbáltunk ma, amit tudtunk, de szerintem a futam során nyilvánvalóvá vált, hogy egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. A célom ma a második hely volt” – kezdte futam utáni értékelését Verstappen.

„Nem igazán gondolkodtam sokat a rajton, tudtuk, hogy elég jók vagyunk benne. Magabiztos voltam, hogy ismét sikerül egy jót rajtolnom. Szerencsére ez így is lett. Ezután próbáltam a saját futamomra koncentrálni, és ez ma a második helyre volt elég” – mondta a holland.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: