DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Norris: Az autó remek, de Max ott van a második helyen…

A McLaren britje jelentős különbséggel szerezte meg a pole-pozíciót, ám Verstappen veszélyes lehet – azonban a fejlesztések működnek, így szoros csatára számít.

Három és fél tizedes előnnyel szerezte meg a Holland Nagydíj pole-pozícióját Lando Norris Max Verstappen előtt. A zandvoorti pálya 2021-es visszatérése óta Norris a második pilóta, akinek sikerült a rajtelsőséget megszerezni ezen az aszfaltcsíkon – az előző évek időmérői mind a hazai világbajnok sikerét hozták. A harmadik helyezést a McLaren ausztrálja, Oscar Piastri szerezte meg.

„Elképesztő napunk volt, jó érzés visszatérni és egy pole-pozícióval indítani” – értékelt a kvalifikációt követően Norris. „Szép kört teljesítettem, az egész időmérő zökkenőmentesen zajlott – minden próbálkozásom jól sikerült, és amelyik a leginkább számított, azt is sikerült összerakni. Csodálatos munkát végzett a csapat, elégedett vagyok a mai nappal.”



A szabadedzések változó időjárási körülményei sem találtak fogást a McLareneken – a brit szerint így sincs könnyű dolguk, ám egy nagyon erős csomagot kaptak az új fejlesztésekkel: „Nehezebb, mint amilyennek kívülről tűnik – azért is panaszkodtam, mert trükkösek ezek a körülmények a pályán. Minden körben tudni kell, hogy mi vár a következő kanyarban, illetve, hogy mennyivel mehetek gyorsabban… Végül is ez a munkánk. Magabiztos voltam, az autó remek volt: sok ideje először hoztunk rá nagyobb fejlesztéseket, amik megfelelően működnek. Hatalmas köszönet a csapatnak érte.”

„Izgatottan várom a holnapot. Nem lesz könnyű dolgom, hiszen Max egész hétvégén gyors volt – ma elkaptuk, de ott van a második helyen, így szoros csatára számítok. Ráadásul a hazai futama, így kíváncsian várom a futamot” – zárta nyilatkozatát Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: