DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Vowles segíteni akar Sargeant karrierje életben tartásában

Jövőre már nem kap ülést a Williamstől, de a csapat nem akarja elengedni a kezét: James Vowles csapatfőnök szeretné, hogy végigcsinálja az évet, és utána is segíteni akar neki.

Miután a Williams leszerződtette Carlos Sainzt, biztossá vált, amire eddig is legalább 99 százalék esély volt: Logan Sargeant elhagyja a grove-i istállót, s ezzel alighanem véget ér F1-es karrierje. Bár sokáig arról is szó volt, hogy a szezont se csinálja végig az amerkai, a lecseréléséről szóló hírek elcsendesedtek, s Hollandiában James Vowles csapatfőnök arról beszélt, hogy szeretné az év végéig autóban tartani a mostanában egyre jobb teljesítményt nyújtó amerikait.

sargeant-helmet



„Szeretném, ha végigcsinálná a szezont, őt akarom az autóban látni, ő a Williams Academy versenyzője és az is marad” – mondta Vowles, de azt is aláhúzta, hogy a maradásért továbbra is tennie kell Sargeantnak. „Amíg kiérdemli, addig megmarad az ülése, de ki kell érdemelnie. Az a nyers igazság, amit meg is kapott tőlem, hogy Silverstone-ban és Budapesten tényleg előrelépett, de Spában nem voltunk ott, és közösen kell megértenünk, hogy miért.”

Vowles hangsúlyozta, hogy az a fajta kíméletlen őszinteség, amit Sargeanttal szemben tanúsít, a leghatékonyabb hozzáállás szerinte: „Sokkal inkább szeretném, ha minden lehetőséget megkapna, de tudná, hogy hol kell javulnia, mintsem hogy egyik napról a másikra szülessen egy döntést, amire semmilyen ráhatása nincs.”

sargeant-williams-2024-2

A csapatfőnök a Sky kamerái előtt azt is kifejtette, hogy szeretné biztosítani Sargeant karrierjének folytatását: „Logan már azelőtt tisztában volt a döntésemmel, hogy a világ megtudta volna. Továbbra is a Williams versenyzője marad, és nekem pedig felelősségem van felé azt illetően, hogy profi versenyző maradjon.”

„Együtt dolgozunk vele, hogy lehetőségeket találjunk számára, hiszen még mindig a sportág legjobb 20 versenyzője között van. Biztosítani fogjuk, hogy a jövőben is folytatódjon a karrierje” – mondta Vowles. Azt nem fejtette ki, hogy ebben benne foglaltatik-e egy esetleges tartalékversenyzői pozíció a csapatnál, Sargeantnak viszont az FIA sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu tudósítója is részt vett, feltették a kérdést, hogy vállalna-e ilyen szerepet.

vowles-2024

„Attól függ” – válaszolt sejtelmesen az amerikai, akit arról is megkérdeztek, meglepődött-e Sainz bejelentésén. „Nem feltétlenül” – felelte Sargeant. „Úgy értem, eléggé a nyilvánosság előtt volt, mennyire keményen dolgoztak azon, hogy megszerezzék őt. De azt hiszem, végül is semmi sem változik.”

„Van még 10 versenyem arra, hogy a lehető legjobban szerepeljek azokért az emberekért, akik keményen dolgoznak értem, a szerelőimért, a mérnökeimért, és remélhetőleg büszkévé tudom tenni őket.”

sargeant-like

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: