DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Így fest jelenleg a 2025-ös F1-es mezőny

Jack Doohan alpine-os bejelentésével hivatalosan már csak három hely maradt kiadó a jövő évi rajtrácson: mutatjuk a bejelentett és pletykált felállásokat.

Egyre fogyatkoznak a szabad ülések a Formula-1 2025-ös rajtrácsán: miután az Alpine bejelentette Jack Doohan szerződtetését, már csak három kiadó hely maradt a mezőnyben. Legalábbis hivatalosan, hiszen tudjuk, hogy hiába Sergio Perez korábbi hosszabbítása, a mexikói helyzetét nem lehet stabilnak nevezni.

Mindenesetre az egyik kérdőjel épp az energiaitalosok háza táján van, hiszen a Visa Cash App RB még nem jelentette be a második pilótáját – igaz, Helmut Marko viszont kijelentette, hogy Liam Lawson biztosan helyet fog kapni valamelyik autójukban, így az eddiginél is jobban inog Daniel Ricciardo ülése.

f1-mezony-2024-pilotak



A Mercedesnél is gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz Lewis Hamilton utódja, az ő érkezését sajtóhírek szerint az Olasz Nagydíj előtt tehetik hivatalossá.

Az utolsó kérdőjel pedig a 2026-tól már az Audi gyári csapatává váló Saubernél van, ám utazó tudósítónk, Mészáros Sándor információi szerint megnőttek Valtteri Bottas maradásának esélyei, miközben néhány hete a finn mellett Gabriel Bortoleto érkezését is emlegették.

A 2025-ös F1-es mezőny jelen állás szerint:

Red Bull: Max Verstappen, Sergio Perez

McLaren: Lando Norris, Oscar Piastri

Ferrari: Charles Leclerc, Lewis Hamilton

Mercedes: George Russell, ??? (Andrea Kimi Antonelli?)

Aston Martin: Fernando Alonso, Lance Stroll

Visa RB: Yuki Tsunoda, ??? (Daniel Ricciardo?, Liam Lawson?)

Haas: Esteban Ocon, Oliver Bearman

Alpine: Pierre Gasly, Jack Doohan

Williams: Alexander Albon, Carlos Sainz

Stake: Nico Hülkenberg, ??? (Valtteri Bottas?, Gabriel Bortoleto?)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: