DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Verstappen már túl van F1-es karrierje felén

Még mindig csak 26 éves, de a 200. nagydíjára készülő Verstappen biztos benne, hogy nem fut újabb 200-at az F1-ben – arról még nem döntött, hogy 2028 lesz-e a végállomás.

Max Verstappen már a 200. F1-es nagydíját teljesíti Hollandiában, ezzel természetesen messze a legfiatalabb versenyző, aki eléri ezt a bűvös számot. Bár csak az Olasz Nagydíj napján tölti be a 27-et, miközben egyesek, így például Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton 40 felett is versenyeznek, a holland biztos benne, hogy az ő karrierje nem lesz ilyen hosszú.

Amikor a Holland Nagydíj sajtónapján, melyen a Formula.hu utazó tudósítója, Mészáros Sándor is részt vett, arról kérdezték a világbajnokot, hogy vajon lesz-e még kétszáz versenye, a Red Bull versenyzője így felelt: „Nem lesz, már biztosan túl vagyok a karrierem felén. Hihetetlen menet volt, egyáltalán nem tűnik kétszáznak. De persze mivel sok versenyünk van egy évben, gyorsan nő a szám.”

zandvoort-pressconf



Azt viszont, hogy ez egyúttal azt is jelenti-e, hogy a 2028-ig tartó kontraktus karrierje utolsó szerződése, Verstappen nem tudta (vagy nem akarta) egyértelműen megválaszolni: „2028 persze még nagyon messze van, mindenesetre most még nem gondolkodom új szerződésen. Meg akarom várni hogy alakulnak a dolgok, ahogy azt is, hogy az új szabályrendszer élvezetes lesz-e.”

„Aztán 2026-ban és 2027-ben még lesz idő dönteni a jövőről. Egyelőre minden lehetőséget nyitva tartok és nem izgulom túl” – mondta Verstappen, akit arról is megkérdeztek, hogy szerinte ennyi verseny után van-e még lehetőség a fejlődésre: „A tapasztalatod minden évben gyarapszik, ami természetesen segít abban, hogy versenyzőként meg tudd mutatni, mi rejlik benned, de persze ez az autón is múlik.”

verstappen-zandvoort-1

„Egy pilóta minden évben egy kicsit jobban szeretne vezetni, mint az előzőben, de persze az F1-ben már nincsenek nagy ugrások, inkább csak finomhangolni tudsz itt-ott. De minden szezonban vannak olyan pillanatok, amikor úgy érzed, hogy egy kicsit jobban is teljesíthettél volna, máshogy is közelíthettél volna egy helyzethez. Ezt minden év végén kielemezzük” – fejtette ki a holland, aki visszavonulása után arra is nyitott, hogy más sorozatokban is megméresse magát:

„Mivel az F1-ben rengeteg verseny van, ezt nehéz lenne összeegyeztetni más kategóriákkal. De ha abbahagyom, szeretnék mást kipróbálni, olyasmit, ahol kevesebb verseny van egy évben” – mondta, hozzátéve, hogy ez nem jelenti azt, hogy majdani sorozatát félvállról venné: „Ha valahol versenyzek, ott is jó akarok lenni, ott is győzni akarok.”

verstappen-zandvoort-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: