DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Meglepte a Mercedest a gyengébb évkezdet

Már az idény elején tudta a Mercedes, hogy sikerült gyors autót építeniük, ezért is lepte meg őket az év eleji formájuk. A rohamos fejlődés viszont egyáltalán nem érte őket váratlanul.

Feltűnően magára talált a szezon előrehaladtával a Mercedes. A visszafogottabb szezonkezdet után immár az élmezőnyben küzdenek az Ezüst Nyilak, az elmúlt négy futamból hármon ráadásul a német istálló pilótái vihették haza az első helyért járó trófeát. Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke most arról beszélt egy interjúban, hogy számítottak a W15 nagy mértékű javulásra.

„Nem volt nagyon áttörő pillanat” – idézi a szakember szavait a Motorsport szaklap. „Mindig is azt hittük, hogy ez az autó a megfelelő napon nagyon gyors tud lenni. Az viszont kihívást jelentett számunkra a szezon első felében, hogy az egész versenyhétvégén is az legyen. Most már sokkal használhatóbb.”



„Ez nem egy fejlesztésnek köszönhető. Sok dolgot tettünk annak érdekében, hogy le tudjuk küzdeni a problémáinkat. Meglepett, hogy nem voltunk gyorsabbak az idény elején. Azt hittük, jó autót építettünk, és a legmélyén az is volt. Csak volt néhány gond vele, amit meg kellett oldanunk. Most látjuk az eredményét a kemény munkánknak” – mondta Shovlin.

A pályamérnök szerint a Mercedes szervezeti működését dicséri a fejlődés üteme, amelyhez két kulcsfontosságú dologra volt és van szükségük.

„Ez azt mutatja, milyen jól működik a szervezetünk. Az F1-ben a tanulás és az ötletek hozzák meg a sikert. A tanulás üteme nagyon magas volt idén és az ötletek is jók voltak. Végső soron innen származik minden új alkatrész és fejlesztés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: