DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Ahol a Red Bull még mindig előnyben van az F1-es riválisokkal szemben

Tempó terén talán már le is hagyták őket, de volt pilótájuk rámutatott, miben a legjobb még mindig az energiaitalos gárda.

Az utóbbi egy-két hónapban elillant a Red Bull domináns formája a Formula-1-ben, amellyel a tavalyi szezont teljesítették és az ideit is kezdték: az elmúlt nagydíjakon a McLaren, sőt olykor a Mercedes is ütőképesebbnek tűnt az RB20-asnál. Ennek köszönhetően a bikák konstruktőri vb-előnye meg is csappant – jóllehet, a pilóták értékelésében még mindig toronymagasan vezet Max Verstappen.

A tempóelőny tehát már a múlté, a korábban a Red Bullnál másfél szezont lehúzó, jelenleg a Williamst erősítő Alexander Albon szerint azonban egy másik területen még mindig az energiaitalosok jelentik az etalont az F1-ben:

redbull-1



„Minden ellenére még mindig egy olyan csapatnak látom a Red Bull, amely nagyon jól kivitelezi a dolgokat” – fogalmazott a thai-brit pilóta a RacingNews365.com szakoldalnak nyilatkozva. „Továbbra is úgy érzem, hogy nem veszítették el az előnyüket ezen a téren.”

„A bokszkiállás-stratégiájuk általánosságban mindig jó. És megmutatják, hogy még ha nem is mindig az övék a legjobb autó, akkor is Max vagy a csapat nagyon jól hajtják végre a dolgokat.”

„Úgy vélem, ez az egyik legnagyobb pozitívum, amellyel a Red Bull mindig rendelkezett: a Mercedes mögött töltött évek során egy nagyon erős versenycsapatot állítottak össze. És szerintem ezt az apró, végső részletet még mindig láthatjuk, úgy fest, ebben még mindig előnyük van a többiekhez képest.”

redbull-5

Nem lepte meg a tempóelőny elvesztése

Albon arról is beszélt, hogy nem érte váratlanul, hogy a tempóelőnye viszont eltűnt a Red Bullnak: „Várható volt, hogy végül felzárkóznak. Úgy gondolom, ez a nagyszerű abban, ha nem változnak a szabályok, hogy van idejük a csapatoknak felzárkózni.”

„A McLarennél látható, hogy eléggé másképp kell vezetni az autójukat a többi topcsapatéhoz képest. Csak kicsit másképp néz ki, és úgy fest, működésre tudják bírni, ami roppant érdekes.”

„Látom, hogy az emberek arról beszélnek, hogyan lassultak be a Red Bull fejlesztései, mivel eljutottak a csúcsra és már nehezen találnak további teljesítményt. Azt gyanítom, egy ponton láthatóvá válnak a korlátok: a szabályok limitálnak, úgyhogy csak ennyit tudsz tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: