DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Vasseur: Sainz egy igazi profi!

Fred Vasseur szerint Carlos Sainz hozzáállása semmit sem változott tavalyhoz képest azzal, hogy megtudta: távoznia kell a Ferraritól 2024 végén.

Nagyon elégedett Carlos Sainz hozzáállásával Fred Vasseur: a spanyol pilóta még a szezon előtt tudta meg, hogy 2025-ben lecserélik Lewis Hamiltonra, így mennie kell a Ferraritól, de csapatfőnöke szerint ez semmit sem változtatott a munkáján.

„Ha megnézzük a szezon első felét, azt is beleszámítva, hogy Dzsiddát kihagyta, nagyon jól teljesített. Nagyon profi, nagyon kiegyensúlyozott, és részben azért is akartam már az év elején bejelenteni a váltást, hogy koncentrált legyen” – idézi Sainz szavait a Racingnews365.com.

„Tudtam, hogy egy ponton majd alá kell írnia máshova, és akkor az zavaró tényező lehet, de ez így is sokkal jobb opció volt. Őszintén szóval Carlos hozzáállása mega profi, és az első naptól kezdve mega profin viselkedett, ahogy tavaly is – össze tudom hasonlítani a két évet” – tette hozzá a francia, akit arról is kérdeztek, hogy a jövőjével kapcsolatos huzavona nem vonta-e el túlságosan Sainz figyelmét.

240719_R13_UNGHERIA_DP_AV3_8394_2_bfd68dd8-1760-4408-9488-fda8ab3fa3f2_resize



„A nyári szünet előtti utolsó hetekben nyilván rengeteg kérdést kapott ezzel kapcsolatban, ami kissé zavaró tényezővé vált. De ha megnézzük a Belga Nagydíjat, ott is hatalmas munkát végzett, a Q1-ben és a Q2-ben is Charles előtt volt, csak a Q3-ban elhibázta az egyes kanyart. De az nem jelent semmit, hogy öt méterrel később fékezett” – utalt Vasseur arra, hogy Sainz teljesítménye szerinte nem változott a tárgyalások hatására.

A spanyol pilóta 14 versenyhétvége után az ötödik helyen áll az egyéni tabellán, és tizenöt pont a hátránya Leclerc-hez képest úgy, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíjat ki kellett hagynia a vakbélműtétje miatt – csapattársa pedig éppen tizenöt pontot szerzett azon a futamon.

Sainz a Belga Nagydíj óta viszont már megtalálta új csapatát, 2025-re és az azt követő évekre a Williamshez írt alá,  bár a hírek szerint a szerződésében szerepel egy kilépési záradék, amelynek értelmében ha topcsapat hívja, akkor távozhat Grove-ból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: