DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Ez inkább konstruktőri harc és nem egyéni” – Albon nem hisz Norrisban

Alexander Albon szerint jelenleg inkább csak a csapatok vb-harcáról beszélhetünk, Max Verstappen jó helyzetben van az egyéni tabellán. A csatát viszont jó nézni.

A legtöbben arra számítanak, hogy a McLaren legyőzi a Red Bullt a konstruktőri pontversenyben, de sokan próbálják az egyéni vb-csatát is előtérbe helyezni – Alexander Albon azonban nem hisz abban, hogy Lando Norris érdemi veszélyt jelent Max Verstappenre az idei szezonban.

„Nem tudom, mennyire hiszek abban, hogy Lando megfoghatja Maxot. Én úgy látom, hogy itt inkább a konstruktőri bajnokságban van harc, és nem az egyéni világbajnoki címért. De szerintem az a jó, hogy egyszerűen harc van” – mondta Albon a Racingnews365.comnak.

SI202406230307_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Rendes, igazi csata zajlik a mezőny elején minden futamon, úgy tűnik, hogy ez folyamatosan zajlik. Korábban általában a középmezőnyben voltak éles harcok, most viszont a topcsapatok között láthatjuk ezt. Ezt tényleg jó nézni. Érdekes is, nyilván Max sokszor volt már ilyen helyzetben, Lando számára ez leginkább új. De én igazából a saját dolgomra figyelek, csak amikor belengetik a kék zászlót, jó látni a csatákat…” – tette hozzá a brit–thai pilóta.

Norris hátránya az egyéni bajnokságban 78 pont Verstappenhez képest, a McLaren viszont a konstruktőri bajnokságban alig 42 egységgel van a Red Bull mögött, amely megerősítette Sergio Perez pozícióját, és kimondta, hogy nem cserél versenyzőt, a mexikói marad Verstappen csapattársa az évad hátralévő részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: