DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Elköszön-e az F1-től Alonso 2026-ban?

A kétszeres világbajnok menedzsere, Flavio Briatore nem tudja: csak azt erősítette meg, hogy jelenleg 2026 az utolsó év, és fogalma sincs, hogy Alonso akar-e utána még egy évet.

Nem biztos benne Flavio Briatore, hogy 2026 után is látjuk még F1-es autóban Fernando Alonsót. A spanyol pilóta idén írt alá egy szerződéshosszabbítást az Aston Martinnal, amelynek értelmében az új szabályrendszerben is vezetni fog, és betölti a 45. életévét a mostani kontraktusával.

Briatore, aki Alonso menedzsere, és nemrég vette át a rivális Alpine irányítását, nem gondolja úgy, hogy 2026 után is biztosított lenne a spanyol jövője, egyelőre csak 2025-ről és 2026-ról van szó – vagyis ő úgy érzi, hogy most már tényleg közelíthet a kétszeres világbajnok „igazi” visszavonulásának ideje.

SLP_8257_resize



„Nem tudom, hogy mi lesz a jövőjével. Ha engem kérdeztek arról, hogy Fernando akarja-e folytatni a mostani szerződése után, azt nem tudom. Ez most 2026 végéig szól. Vajon akar majd még egy évet?” – kérdezett vissza Briatore a Formula For Success podcastben.

„A teljesítmény megvan, az látható, nem kérdés az, hogy veszít-e a koncentrációjából a futamok alatt, mert mindig ott van. Ha tizenegyedik, akkor tizedik akar lenni, ha tizedik, akkor kilencedik akar lenni, azt akarja, hogy versenyképes legyen az autója, jó az időmérőkön, jól versenyez” – ecsetelte azt az olasz, hogy Alonso nem veszített a formájából és a motivációjából sem.

„Őszintén nem tudom, hogy be akarja-e fejezni 2026-ban, ez majd az akkori érzéseitől és az időzítéstől függ, nem tudom, hogy lesz-e családja akkor, ilyesmi. Az biztos, hogy ő egyedi, senkit nem láttam még, aki ilyen elkötelezettséggel dolgozik minden nap. Hihetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: