DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Palou lehet az Audi másik pilótája?

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a kétszeres IndyCar-bajnok Alex Palou is jelölt lehet az Audi egyik ülésére – az más kérdés, hogy a spanyol belevágna-e egy ilyen kalandba…

Miután Carlos Sainz kikosarazta az Audi csapatát, újult erőre kaptak az azzal kapcsolatos találgatások, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa 2025-ben a Saubernél, majd a rá következő évben a négykarikások (és a Volkswagen-csoport) története első F1-es szezonjában. A jelenleg is a csapatnál szereplő Valtteri Bottas mellett első számú jelöltként a fiatal Gabriele Bortoleto merült fel, valamint szóba került két német, Sebastian Vettel és Mick Schumacher is…

audi-f1-3



Valamint a kétszeres IndyCar-bajnok Alex Palou! A német AMuS, valamint a svájci Blick egybehangzó, egymástól független értesülései szerint az Audinál felmerült az elmúlt évek legeredményesebb IndyCar-pilótájának szerződtetése, akit tavaly óvatos pletykák a Williamsszel és a kisebbik Red Bull-csapattal is szóba hoztak, de ezekből az üzletekből végül nem lett semmi.

Hogy az Audival eljutnak-e egyáltalán formális egyeztetésekig, azt egyelőre nehéz lenne megmondani, a spanyol minapi nyilatkozatából mindenesetre nem úgy tűnik, mintha mindenáron szeretne az F1-ben szerepelni. Palou a Marca kérdésére elmondta, hogy többre értékeli az IndyCarban elért sikereit, mint az F1-es álom megvalósítását:

palou-thermal

„Vannak, akik úgy gondolják, hogy például Albon karrierje jobb az enyémnél” – utalt a motorsportban tapasztalható F1-központú gondolkodásra. „De inkább legyen két IndyCar-bajnokságom, mint egy győzelmem se az F1-ben. Persze mindannyian szerettünk volna z F1-be kerülni, hogy kiderüljön, mire vagyunk képesek.”

„De azt is tudom, hogy nem lettem volna kétszeres bajnok. Megpróbáltam bekerülni, de rendben van az is, hogy nem sikerült. Mondjuk úgy, hogy nem fáj, ezzel nem vesztettem semmit, ahogy szerintem az F1 sem veszített semmit. Rettenetesen élvezek minden egyes napot itt, ahogy azt is, hogy futamokat és bajnokságokat nyerek” – mondta a spanyol, aki januárban így nyilatkozott az F1-es tartalékszerepről: „Túl öreg vagyok ahhoz, hogy arra várjak, hátha valaki megsérül, és így esélyt kaphatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: