DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Közleményt adott ki az FIA elnöke az F1-es nyilatkozatok kapcsán

Mohammed ben Sulayem szerint kimutatható a kapcsolat az F1-es szereplők negatív kommentjei, és az online zaklatások között.

Nyílt közleményt adott ki a stewardok felé irányuló online gyűlölettel kapcsolatban Mohammed ben Sulayem FIA-elnök. A Nemzetközi Automobil Szövetség első embere az Instagramon fejezte ki véleményét abban a témában, hogy az F1-es szereplők meggondolatlan megfogalmazásai a kommentelőket is feljogosítják (legalábbis ők így érzik) arra, hogy durva sértésekkel árasszák el a döntéseket hozó sportfelügyelőket.

„Az online zaklatások elleni folyamatos küzdelmünk során egy nemrég elkészült vizsgálat kimutatta, hogy közvetlen kapcsolat van a pilóták és csapattagok részéről érkező negatív kommentek, és a sportfelügyelőkre a közösségi médiából áradó növekvő gyűlölet között” – fogalmazott Ben Sulayem.

c41i0080_resize



Az elnök szerint a Motorsport Világtanács legutóbbi ülésén el is fogadtak egy módosítást az ezt érintő értelmezéssel kapcsolatban azok után, hogy magas rangú szereplők kijelentései után megnövekedett az online zaklatás mértéke.

Azt is hozzátette, hogy a sportfelügyelőknek meg kell erősíteniük magukat az ilyen jellegű zaklatással szemben, de ő teljes mértékben támogatja őket a döntéshozataluk során. Egyúttal arra bátorította őket, hogy mutassák meg: az FIA semmilyen zaklatást nem engedélyez a sporton belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: