DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Leclerc a gyorsabb, de Sainz…”

Marc Surer szerint nem biztos, hogy a Ferrarinak Charles Leclerc-t kellett volna választania Lewis Hamilton mellé, bár ő a gyorsabb Carlos Sainzhoz képest.

A Ferrari jelenlegi két F1-es pilótáját hasonlította össze Marc Surer, a korábbi F1-es versenyző, aki szerint lehet, hogy a Scuderia számára biztosabb választás lett volna az érkező Lewis Hamilton mellé Carlos Sainzot megtartani, és nem Charles Leclerc-t választani.

„Sainz lett volna a biztosabb választás. Leclerc a gyorsabb pilóta kettejük közül, de Sainz szerencsésebb” – mondta a svájci exversenyző, aki szerint Sainz stabilabban, megbízhatóbban hozza az eredményeket, és jobban lehet rá számítani problémák esetén, nehéz helyzetekben.

07scuderia-ferrari-british-gp-thursday_44d110ef-76a4-4880-9723-31e1d89c1350_resize



Surer szerint Sasinz olyan helyzetekben tudott eddig nyerni, amikor az nem volt elvárható, és olyan eredményeket tudott szállítani, amelyek felülteljesítésnek számítanak – ráadásul úgy érzi, hogy a spanyol kevesebbet hibázik és mentálisan stabilabb, mint a monacói, aki véleménye szerint képes mélyebbre süllyedni nehéz helyzetben és elveszni egy-egy hétvégén. Úgy gondolja, hogy Leclerc többet hibázik, rosszabbul viseli a problémákat, éppen ezért jobban hullámzik a teljesítménye.

Ezzel együtt azt kijelentette, hogy Leclerc egy fokkal gyorsabb Sainznál.

„Sainz most is tudott úgy dobogóra állni, hogy az emberek azt kérdezték, hogy ezt mégis hogyan csinálta, márpedig ő ezt hozza, megcsinálja az eredményeket. De ha világbajnok akarsz lenni, akkor a leggyorsabb pilótát kell választanod, és Leclerc a gyorsabb” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: