DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hülkenberg az F1 egyik toppilótája, futamokat nyerhet az Audival csapatfőnöke szerint

Leendő világbajnoknak azért nem nevezne egy dobogó nélküli versenyzőt, ezt leszámítva azonban csak szuperlatívuszokban beszél a németről Ayao Komatsu.

A Haasnál töltött két év után vált csapatot Nico Hülkenberg: 12. teljes Formula-1-es szezonját a Saubernél kezdi meg, amely 2026-ban az Audi gyári csapatává válik. Hülkenberg nevével összeforrt egy kétes rekord: a német 217 nagydíjon vett részt egyetlen győzelem, sőt számos elúszott lehetőségből kifolyólag egyetlen dobogó nélkül. Pedig a 36 éves versenyzőben ott a potenciál, hogy egy megfelelő autóban klasszishoz méltó eredményeket érjen el – mondja jelenlegi csapatfőnöke, Ayao Komatsu.

„Nico kiváló versenyző. Nem akarok világbajnoki címről beszélni, hiszen még dobogó sincs a neve mellett. Az ilyesminek lépésről lépésre kell történnie: az első dobogója és győzelmei után bizonyítania kell, hogy következetesen képes ilyen teljesítményt szállítani” – értékelte Hülkenberget a Haas csapatfőnöke: igyekezett a legmagasabbra taksálni a németet úgy, hogy egyértelmű túlzásba ne essen.



„Nem akarom alábecsülni Nicót, de nem állhatok ide ki, hogy azt mondjam, világbajnoki kvalitásai vannak, amikor még dobogón sem állt! Hogy ő a Formula-1 egyik toppilótája? Abszolút! Ha megfelelő autót kap, egyértelműen dobogókért és győzelmekért küzdhet.”

„Hiányozni fog Nico”

A Haas nem kelhetett versenyre az Audi ajánlatával, és Hülkenberg nélkül – egy teljesen kicserélt pilótapárossal, Esteban Oconnal és Oliver Bearmannel – áll rajthoz 2025-ben. A középmezőnybeli csatákban remeklő, Haas idei 27 pontjából 22-t megszerző német hiányozni fog Komatsunak.

„Szeretek együtt dolgozni vele, mindig őszintén és világosan kimondja, amit gondol, a csapatot pedig a helyes irányba tereli. Egyértelműen hiányozni fog Nico” – ismerte el Komatsu.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: