DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hamilton elég magabiztos és nem bánja a döntését

Günther Steiner szerint Lewis Hamiltonnak megvan a kellő önbizalma ahhoz, hogy ne aggódjon a Ferrari formája, vagy a Mercedes feljavulása miatt.

Nem bánkódik a Ferrarihoz igazoláson és a Mercedes elhagyásán Lewis Hamilton – így vélekedik a korábbi F1-es csapatfőnök Günther Steiner.

A szakembert a Racingnews365.com kérdezte arról, hogy mit gondol, a hétszeres világbajnok a 2024-es év alakulása alapján megbánta-e azt, hogy elhagyja a Mercedest és 2025-ben már a Ferrari versenyzője lesz – de szerinte ha fel is merül a gondolat, Hamiltonnak megvan a kellő önbizalma ahhoz, hogy csak a feladatra koncentráljon.

„Szerintem Lewis eléggé magabiztos. Meghozta a döntését, tudja, hogy nem változtathatja meg, arra kell koncentrálnia, ami előtte áll, és nem bánkódni, hiszen változtatni úgysem tud rajta. Arra kell figyelni, hogy hogyan szerezheti meg azt a Ferrarinál, ami a Mercedesnél megvolt, és hogyan nyerhet” – mondta Steiner.

m453673_resize_2



Szerinte a két autó egymáshoz viszonyított jelenlegi tempója azért sem mérvadó, mert egyrészt gyorsan változnak az erőviszonyok, másrészt pedig Hamilton egyébként is a Ferrari mítosza miatt vált – ez pedig nem változik.

„El tudjátok képzelni, hogy mi lesz akkor, ha elkezd ugyanúgy nyerni a Ferrarival, mint ahogy a Mercedesszel? Micsoda hőssé válna a világ számára! Mármint már most is legenda, ez nem kétséges, de ha a Ferrarival nyer világbajnokságot, akkor örökké emlékezni fognak rá – és szerintem ez az álma, ezért igazolt oda” – magyarázta.

„Szóval nyilván gondolkodni fog azon, hogy mi lenne, ha, de az önbizalma nem inog meg. Hétszer nyert világbajnokságot, szerintem ezzel nincs gondja.”

Hamilton 2021 óta nem nyert F1-es futamot egészen eddig a nyárig, a semmiből feljavuló Mercedesszel viszont azóta már kétszer is ünnepelhetett, és jelenlegi csapata így már több győzelemnél tart idén, mint a nagy reményekkel induló, de közben elszürkülő Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: