DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Ferrari: 300 százalékkal közeledtünk a Red Bullhoz

A Scuderia F1-es csapatfőnöke az utóbbi időszak küszködése ellenére is pozitívan értékeli a 2024-es szezon eddigi alakulását, főleg a tavalyi szereplésükhöz képest.

Úgy vágott neki a 2024-es Formula-1-es szezonnak a Ferrari, hogy egyértelműen a Red Bull első számú üldözőjének tűntek, az első nagydíjakon rendre dobogós helyeket szereztek az energiaitalosok mögött – sőt, Ausztráliában kettős győzelmet is arattak Max Verstappen műszaki hibás kiesése után.

f1-leclerc-ferrari-spa



Ám az évad előrehaladtával egyre hátrébb csúszott a Scuderia: bár Monacóban Charles Leclerc nyerni tudott, előbb a McLaren, majd az utóbbi néhány versenyen már a Mercedes is eléjük került az erősorrendben – sőt, a wokingiak már a vb-összetettben is.

Különösen azóta szenvednek a maranellóiak, hogy a Barcelonában bevetett új padlólemezzel visszatért a tempós részeken a pattogás, amelyet csak részben sikerült orvosolniuk a hungaroringi módosítással.

Mindezek ellenére a Ferrari F1-es csapatvezetője, Frederic Vasseur alapvetően pozitívan értékelte a vörösök eddigi idényét – amelyet kissé leegyszerűsítve, így foglalt össze:

f1-vasseur-ferrari-spa-1

„Úgy gondolom, tény, hogy ott volt a szezonnak az első része, amikor a Red Bull szárnyalt Kínáig. Aztán volt egy jó időszakunk nekünk két vagy három győzelemmel, aztán jött a McLaren, most meg a Mercedes.”

„Úgy vélem, a négy csapat hasonló munkát végzett” – folytatta Vasseur, akit a RacingNews365.com portál idézett. „Nem túl gyakran fordul elő, hogy 12 vagy 13 futam után négy csapat van olyan helyzetben, hogy megnyerheti a bajnokságot.”

„Nem vagyok nagy rajongója a statisztikáknak, de nagyjából 60 százalékkal több pontot szereztünk, mint egy évvel ezelőtt 12 forduló után, vagy valami hasonló. A Red Bullhoz képest pedig 300 százalékkal csökkentettük a különbséget” – vélekedett a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: