DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Perez a legjobb opciónk” – Red Bull

Dr. Helmut Marko elmagyarázta, hogy miért döntött Sergio Perez megtartása mellett a Red Bull az F1-es nyári szünet kezdetén.

Nincs jobb opció, ezért marad Sergio Perez a Red Bullban – fogalmazott az energiaitalosok tanácsadója, dr. Helmut Marko.

Az F1-es Belga Nagydíj utáni hétfőn az a döntés született a Red Bullnál, hogy marad Sergio Perez és Daniel Ricciardo is, így egyelőre nem kap lehetőséget Liam Lawson. Főleg a mexikói szerepe az érdekes, hiszen nagyon úgy tűnt, hogy leválthatják – dr. Helmut Marko szerint azonban egyszerűen nincs jobb lehetőségük.

SI202407260624_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



„Sergio vezeti majd a Red Bull autóját a nyári szünet után is, most olyan futamok és pályák következnek, amelyeken tavaly jól ment, és a stabilitásra támaszkodunk” – mondta Marko a Speedweeknek.

„Ugyanakkor időről időre jó teljesítményt is mutatott, legutóbb Spában nagyon gyors volt az időmérőn, és harmadik lett. Végül a második helyről rajtolhatott, ahonnan a számításaink szerint a dobogó elérhető lehetett volna. De a gumijai sokkal jobban koptak, nem tudott így sietni, ráadásul nekünk két közepes és egy kemény keverékünk maradt a futamra, míg a riválisoknak két kemény és egy közepes” – magyarázta.

„Pereznek nem gyorsabbá kell válnia, hanem egyszerűen kiegyensúlyozottabbá. És az alternatívákat elnézve még mindig ő a legjobb megoldásunk” – mondott erőset Marko, ezzel mintegy beárazva Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo és az említett Lawson teljesítményét, értékét is.

 

Nem a Liberty Media kérte Perez megtartását

Mivel a pályán nyújtott teljesítménnyel nehéz igazolni Perez szerepeltetését, felmerült, hogy a nyilvánvaló üzleti előnyök mellett még a Liberty Media is megfogalmazhatott egy kérést a csapat felé azzal, hogy a sportágnak jót tenne, ha a mexikói pilóta még az autóban ülne hazai versenyén.

Marko viszont ezt cáfolta:

„Az erről szóló beszámolók nem valósak. Az biztos, hogy a Liberty Media szeretné, ha Perez vezetne a hazai futamán, de a pilótaválasztásunk nem a Liberty Media szándékain alapul” – szögezte le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: