DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Maxnak szüksége van a csapatra” – Steiner

Günther Steiner szerint ha dühkitörései lesznek, akkor elveszítheti az idei F1-es vb-címet Max Verstappen, ha viszont nyugodt marad, akkor megnyerheti a zt.

Max Verstappen kifakadásairól kérdezték Günther Steiner a Racingnews365.com podcastjében – a korábbi F1-es csapatfőnök szerint főleg a Magyar Nagydíjon veszítette el az önuralmát a világbajnok, de biztos benne, hogy tanult az esetből.

„Én megpróbáltam volna megnyugtatni, mert most már érzi a nyomást. Azt pedig mindig tudhatjuk, hogy ha agresszív vagy vele szemben, akkor még inkább felhúzod. Most már tudnia kell, hogy többé nincs domináns autója, ezzel kell megbirkóznia, és ott volt ez a dühkitörés, de biztos vagyok benne, hogy Christian (Horner) és Helmut Marko megbeszélték vele a futam után, hogy amit tett, az nem helyes” – magyarázta Steiner.

SI202407280712_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Max egy elég okos srác, és szerintem egyszerűen eluralkodtak rajta az érzelmei. Mivel ha ahhoz vagy szokva, hogy nyersz, méghozzá elég dominánsak, aztán hirtelen nyomás alá kerülsz, akkor valamit másképp kell csinálnod” – tette hozzá.

„Itt már minden apró hiba egyre nehezebbé teszi a helyzetet, és szerintem a futam után arra a következtetésre jutott, hogy másképp kell viselkednie, mert mindig szüksége van a csapatára. A pilóta nagyon fontos, de csak egy része a nagy csapatnak. Ha a csapat nem áll mögötte, akkor a pilóta semmit sem tud csinálni. Elveszett, magára maradt, és az nem jó. Szerintem reagált, beszélt Christiannel és Helmuttal, elmagyarázták neki a helyzetet, Spába pedig teljesen más srácként érkezett meg” – értékelte a Hungaroring után néhány nappal következő Belga Nagydíjat Steiner.

„Ha nyugodt marad, még mindig megnyerheti a bajnokságot. De ha olyanokat csinál, mint Lewis ellen Budapesten, akkor elveszítheti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: