DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

Nem zárja ki Sargeant évközi lecserélését a Williams

A grove-i F1-es alakulat vezetője továbbra is kiáll az amerikai mellett, de hangsúlyozta: „ki kell érdemelnie” a helyét a csapatban.

Carlos Sainz bejelentésével eldőlt, hogy Logan Sargeant 2025-ben már nem lesz a Williams versenyzője – és mivel más alakulattól aligha kap ajánlatot, valószínűleg ezzel egyúttal a Formula-1-es mezőnyből is kikerül a másodéves amerikai.

A Williams ugyanakkor már a Sainz-közleményben is hangsúlyozta, hogy továbbra is támogatja Sargeantot és segíteni fognak neki a pályafutása folytatásában, és ezt később James Vowles csapatvezető is megerősítette egy sajtóbeszélgetés során:

f1-sargeant-williams-1



„Mindenekelőtt vannak furcsa hírek, amik keringenek. Logan és én szoktunk beszélni egymással: nem azt mondom, hogy napi szinten, de egy versenyhétvégén határozottan naponta, azon kívül pedig szintén többször hetente” – utalt Vowles a Marcus Ericsson által terjesztett, Sargeant által is cáfolt pletykákra.

„Az a feladatom, hogy a tőlem telhető legjobbat megtegyem érte, hiszen végső soron ha pontokat szerzünk, mindkét versenyzőre szükségünk van, hogy ezt megtegye.”

„Másrészt felelősséggel tartozom iránta. A jövőben is profi autóversenyző lesz, és ilyen tekintetben továbbra is a Williams tagja, és sokat fektettünk belé. Itt kezdtünk, és ez így is fog folytatódni” – húzta alá a Williams F1-es főnöke.

 

Látszik a fejlődés, de…

Vowles azt is hangsúlyozta, hogy a spái gyengébb hétvégét leszámítva érez fejlődést Sargeantnél: „Nehéz pontosan megmondani, miért, de azt tapasztalta, hogy az autó egyszerűen kiszámíthatatlan volt egyik körről a másikra” – fogalmazott a Belga Nagydíj kapcsán.

„A legjobb, amit el tudok mondani ennek kapcsán, hogy tudja, hol kell lennie, és ez a teljes átláthatóság kedvéért az, hogy versenyben kell lennie Alexszel, hajtania kell őt. És még nem tartunk ott. Mindenki ismeri az időmérős statisztikákat. De ha azt is megnézzük, hol volt előtte Budapesten és Silverstone-ban, szerintem szép fejlődést láthatunk.”

f1-sargeant-williams-2

Az év korábbi szakaszában folyamatosak voltak a találgatások arról, hogy már év közben lecserélheti Sargeantet a grove-i gárda, a Williams első embere pedig nem is jelentette ki határozottan, hogy biztosított az amerikai helye a szezon végéig:

„Azt hiszem, már korábban is mondtam: érdemeld ki a helyed. Silverstone-ban és Budapesten ki is érdemelte. Ehhez a hétvégéhez képest többet várnék tőle, de nem fogok egyik versenyről a másikra dönteni.”

„Amit nem akarok, hogy itt ülök és azt mondom, hogy Logannak abszolút a végtelenségig helye van ebben a helyzetben. Ki kell érdemelnie, ahogy nekem is a munkámat, és Alexnek is a helyét” – fogalmazott Vowles, aki a Mercedes-protezsált Andrea Kimi Antonelliről is szót ejtett, akinek kapcsán felmerült, hogy előbb a Williamsnél kapna lehetőséget, mielőtt beültetik jövőre a Mercedesbe:

„Nem tolja felém őt Toto” – szögezte le Wolffra utalva. „Mint mondtam, inkább Logannak adnék meg minden esélyt arra, hogy sikeres legyen. Amiért egyensúlyoznom kell és nem mondhatok határozottan igent, hogy amikor gyorsabbá tesszük az autónkat, az én felelősségem, hogy a lehető legelőrébb végezzünk. Ha teljesít, az briliáns, ha nem, akkor újra kell gondolnom a lehetőségeimet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: