DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

„Jó érzés megmutatni, hogy tévedtek” – Norris

Sokan kritizálták a fiatal britet, amiért túl hamar kötött hosszú távú szerződést a McLarennel – a pilóta szerint a csapat bebizonyította, hogy megérdemelték a bizalmát.

Lando Norris a McLaren neveltjeként került be a Formula-1-be még 2019-ben, és azóta is folyamatosan a wokingi alakulatot erősíti. Az évek során egyre jobb lett a brit pilóta teljesítménye és megítélése, emiatt a hírek szerint több másik csapat figyelmét is felkeltette: állítólag még a Red Bull sem tartja kizártnak, hogy a jövőben alkalmazzák őt.

Ennek ellenére Norris az év elején több évvel meghosszabbította a McLarennel eredetileg a mostani évad végén lejáró szerződését. Akkoriban sokan kritizálták emiatt a versenyzőt, mondván, hogy ezzel bezárta az esetleg megnyíló kapukat maga előtt.

f1-norris-mclaren-belga_1



Azóta azonban a McLaren nemcsak a Red Bull egyértelmű első számú üldözőjévé vált az F1-ben, hanem az esetek többségében immár gyorsabbnak is tűnik az autójuk az RB20-asnál, és ha az egyéni vb-címre Max Verstappen tetemes előnye miatt minimális is az esélyük, a konstruktőri diadal abszolút elérhető közelségbe került.

Norris pedig ennek kapcsán a Sky Sports F1-nek adott interjúban üzent a korábbi kétkedőknek: „Sokan voltak, akik nem értettek egyet vele vagy azt gondolták, hogy ostobaság ilyet csinálni, szóval jó érzés bebizonyítani néhányuknak, hogy tévedtek. Nem én mutattam meg nekik, hogy tévednek, hanem a csapat. Megvan bennük minden, ami szükséges.”

„Úgy gondolom, hogy ha egy csapatban vagy és benne vagy az F1-ben, sokkal jobban megérted a dolgokat, mint a kívülállók” – ismerte el az egyszeres nagydíjgyőztes. „Az egyike volt ezeknek a csapatunk struktúrája, valamint a csapaton belüli morál. Ezeket már tavaly is láttam.”

„Idén még több dologgal bővült az alakulatunk. Klassz és jó látni, hogy amit helyesnek tartottam, az tényleg helyesnek is bizonyult, és beigazolódott a csapatba vetett hitem” – fogalmazott Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: