DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Gőzerővel dolgozik a fejlesztésein a Red Bull

Christian Horner szerint a konstruktőri bajnoki címre koncentrálnak, és tovább dolgoznak azon, hogy jobbá tegyék az idei autójukat.

Nem áll le az idei fejlesztésekkel a Red Bull F1-es csapata, Christian Horner szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy találjanak valamit a szezon hátralévő részére.

A McLaren remek ütemben fejleszt és alig több, mint negyven pontra csökkentette a hátrányát a világbajnokhoz képest, az utóbbi négy versenyből hármat megnyert a szintén nagy lépésekben javuló Mercedes, míg a Red Bull újításai nem igazán működtek mostanában – de Horner szerint nincs mire várni, nyomni kell.

„Nem, az egész csapat továbbra is teljes gőzzel dolgozik az autón, mert a megmaradó szabályok miatt amit idén megtanulunk, az jövőre is hasznos lesz. Az év első felében hét futamot nyertünk és mindkét bajnokságot vezetjük, de az utóbbi hetekben a konstruktőri bajnoki előnyünk lecsökkent, úgyhogy most erre koncentrálunk” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

SI202407261069_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Elkerülhetetlen, hogy közeledjenek egymáshoz a csapatok, ráadásul nekünk van a legkevesebb szélcsatorna-időnk a szabályok miatt. Ez így normális, ez a tendencia folytatódni fog jövőre is, szerintem mindenki felülre kerül majd. Egyszer a Mercedes, egyszer a McLaren, egyszer a Red Bull a leggyorsabb, a Ferrari egy ideje nem jelentkezett, de a helyzet folyamatosan változik” – tette hozzá.

Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke nemrég jelezte, hogy további fejlesztésekkel készülnek, így ők is folyamatosan próbálnak előnyt találni.

„Valójában a Red Bull eddig több fejlesztést vetett be a pályán a fizikai alkatrészeket illetően, ha megnézzük a leadott listákat, mint mi” – mutatott rá a Belga Nagydíj után Stella, akit a MotorsportWeek.com portál idézett.

„De nyilván a McLarenről tudok beszélni. Úgy fest, most már olyan helyzetben vagyunk, hogy bevessünk néhány olyan fejlesztést, amelyeket felhalmoztunk. Arra számítok, hogy az idény második felében többször is lesz néhány újításunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: