DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Az Audi is bejelentette, hogy Jonathan Wheatley az F1-es csapatfőnöke

A német gyártó megerősítette, hogy a Red Bulltól leigazolt sportigazgató az új F1-es csapatfőnök, Mattia Binottóval közösen irányítják majd a projektet.

wheatley az audi főnöke



A nap során némileg furcsa módon a Red Bull jelentette be, hogy ki lesz az Audi F1-es csapatfőnöke: az energiaitalosok közölték, hogy távozik tőlük Jonathan Wheatley sportigazgató, és mintegy magyarázatként elárulták, hogy a zért, mert az Audinál kapott csapatfőnöki pozíciót.

Három és fél órával később érkezett a német gyártó közleménye ugyanerről, amelyben megerősítette, hogy a múlt héten szerződtetett Mattia Binotto mellett Wheatley lesz a projekt másik vezére, egyben ő lesz az F1-es istálló csapatfőnöke.

A közlemény szerint Wheatley és Binotto közösen felel majd azért, hogy sikeresen szerepeljen a versenycsapat, és mindketten Gernot Döllnernek, az Audi és a Sauber igazgatósági vezetőjének tartoznak majd felelősséggel.

Az Audi azt is elárulta, hogy Binotto az operatív munkát irányítja Hinwilben a ASauber oldalán, a Sauber Motorsport AG élén, és ő lesz a kapocs a svájci alakulat, valamint a Neuburgban dolgozó Audi között, amely az erőforrásokat gyártja – technikai szempontból lesz felelős az elvégzett munkáért.

Wheatley pedig legkésőbb 2025 júliusában csatlakozik csapatfőnökként, aki egyúttal  szóvivői feladatokat is ellát majd. Amint írták, a gyári csapat versenyteljesítményéért felel majd, ő képviseli csapatfőnökként az Audit, és ő irányít majd a versenyhétvégék során, a helyszínen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: