DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Hivatalos: Oliver Oakes az Alpine F1-es csapatfőnöke

Megtörtént a bejelentés, Bruno Famin helyét a Hitechet eddig irányító Oliver Oakes érkezik az Alpine F1-es csapatához.

Ahogy azt jeleztük, szerdán délelőtt megtörtént a hivatalos bejelentés: az Alpine közleményben tudatta, hogy a posztjáról távozó Bruno Famin helyett Oliver Oakes az F1-es istálló új csapatfőnöke.

A bejelentés értelmében már a nyári szünetet követően ő irányít és közvetlenül Luca de Meo Renault-elnöknek jelent majd.

Oakes úgy fogalmazott, hogy De Meónak és Flavio Briatorének is köszöni a lehetőséget, és szerinte a tehetség, illetve a háttér is adott ahhoz, hogy nagy dolgot alkossanak hosszabb távon.

f1-oakes-alpine2



A csapat újrakalibrálását irányító Briatore szerint Oakes jó tapasztalatokkal és megfelelő múlttal rendelkezik vezetőként, fiatal, tehetséges ember, és ilyenekre van szükség most az Alpine-nál. Azt is kiemelte, hogy alig várja, hogy szorosan együtt dolgozzon vele, és visszavezessék a csapatok a rajtrács elejére, ahol futamokat nyerhetnek majd.

A juniorszériák egyik legnagyobb csapatát, a Hitechet irányító Oakes legutóbb H26 néven próbálkozott csapatindítással, de az FIA rostáján a kísérlet nehezen érthető módon nem ment át, korábban pedig hírbe hozták a VCARB, valamint év elején – a Horner-ügy kirobbanásakor – a Red Bull csapatfőnöki posztjával is.

Hogy miért lehet ő értékes és nagyformátumú csapatfőnök, arról ebben a cikkünkben részletesen írtunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: