DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Sajtó: Perez mégis marad a Red Bullnál

Sajtóértesülések szerint Christian Horner és Helmut Marko mai találkozója után az a döntés született, hogy a mexikói megtarthatja az F1-es ülését a Red Bullnál.

Hetek óta központi téma a Formula-1-ben, hogy menesztik-e vagy sem Sergio Perezt a Red Bulltól. A mexikói alig két hónapja hosszabbított szerződést 2026 végéig, ám azóta borzalmas formát nyújt, teljesítménye jócskán elmarad Max Verstappenétől, és a gyatra ponttermése révén az energiaitalosok előnye jelentősen megcsappant a konstruktőri vb-értékelésben a McLarennel szemben.

Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója többször elmondta, hogy a Belga Nagydíjat követően, a nyári szünetben döntenek majd Perez sorsáról és egyáltalán a két csapatuk versenyzői felállásairól.

f1-perez-redbull-belga-3



Nem lehetett túl bizakodó a pilóta a Marko és Christian Horner csapatfőnök hétfői közös megbeszélés előtt, hiszen Marko „totális összeomlásról” beszélt Perez spái vasárnapi produkciója kapcsán.

Mindezek ellenére hétfő este több megbízható sajtóorgánum, így például a The Race, a RaceFans, a Motorsport és a holland Telegraaf is arról számolt be, hogy Horner és Marko mai megbeszélése után az a döntés született, hogy nem cserélik le Perezt a nyári szünetet követően.

„Checo továbbra is a Red Bull Racing versenyzője marad az elmúlt időszak találgatásai ellenére. Várjuk, hogy a nyári szünet után olyan pályákon szerepeljen, ahol korábban jól teljesített” – fogalmazott a Telegraaf szerint Horner a Red Bull alkalmazottjai előtt.

A sajtóbeszámolók szerint Perez maradásával együtt a második számú gárda, a Visa Cash App RB felállása sem változik, marad a Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda párosítás a 2024-es szezon hátralévő részére, így Liam Lawson nem kap lehetőséget – legalábbis egyelőre, hiszen 2025-re még mindig szabad a jelenleg Ricciardo által birtokolt ülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: