DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hamilton nem így akarta megnyerni a Belga Nagydíjat

Átérzi George Russell helyzetét a győzelmet megöröklő Hamilton, aki szerint csalódás elveszíteni a kettős sikert, de legalább gyors autóval mehetnek a nyári szünetre.

George Russell kizárása után örökölte meg a Belga Nagydíj győzelmét Lewis Hamilton, aki hangsúlyozta, hogy nem így akarta megnyerni a futamot.

A hétszeres világbajnok hamar élre állt, és sokáig úgy tűnt, hogy kontrollálja is a versenyt, ám csapattársa egy váratlan stratégiai húzással elé került, és bár a végén Hamilton felzárkózott rá, de megelőzni nem tudta.

Russellt azonban utólag kizárták, így Hamilton megkapta a sokáig neki álló, majd a kezei közül kicsúszó győzelmet – de nem örült neki felhőtlenül.

m453673_resize



„Természetesen csalódás a csapat számára elveszíteni egy kettős győzelmet, de sok pozitívumot találhatunk ebben a napban. Az autó jónak érződött, sokkal jobb volt a tempónk, mint vártuk. Jó pár autó volt, amely hasonló teljesítményre volt képes, de amint az élre kerültünk, képesek voltunk megtartani a helyünket. A két kiállás mellett döntöttünk, hogy levédjük azokat, akik mögöttünk voltak” – mondta Hamilton.

„George képes volt működésre bírni az egy kiállást, habár a hajrában közel kerültem hozzá, de a turbulens levegőben nem tudtam őt megelőzni. Átérzem George helyzetét, és nem akarok futamot nyerni egy kizárás miatt, de az utóbbi futamokon újra győzelmekért harcolhatunk. Most nagyon nagy a versengés, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy többször is harcolhassunk a győzelmekért. Mindenesetre pozitívan, lendületben mehetünk el a nyári szünetre” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: