DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Az esélyek mellettünk szólnak” – Vowles Sainz megszerzéséről

Megérti a spanyol várakozását, de magabiztos a Williams F1-es főnöke annak kapcsán, hogy leigazolhatják őt. A pilóta is hízelgően beszélt a grove-i alakulatról.

Továbbra sem dőlt el, hol folytatja 2025-ben a Ferraritól Lewis Hamilton érkezése miatt a szezon végén távozni kényszerülő Carlos Sainz. Hetek óta nyílt titok, hogy a 2026-ban a Sauber partnereként érkező Audi, valamint a Williams és az éppen átalakítás alatt álló Alpine küzd a háromszoros nagydíjgyőztes kegyeiért.

Utazó tudósítónk, Mészáros Sándor a Belga Nagydíj helyszínén gyűjtött információi szerint ráadásul újabb fordulat állhatott be a Sainz-ügyben: mint azt kollégánk a szombati helyszíni videóban is említette, a Williams állítólag olyan ajánlatot tehetett le a spanyol elé, miszerint ha a Mercedes vagy a Red Bull hívná, szabadon távozhatnak tőlük.

f1-vowles-williams



A Williams F1-es főnöke, James Vowles eközben Spában is rendkívül nyíltan beszélt arról, hogy Sainzot akarja megszerezni Alexander Albon mellé 2025-re: „Nyitott a gondolkodásmódon, de kiválóságot akarok látni a csapatban, versenynyerő teljesítményeket, és olyan személyeket, akik vezető típusúak, más szóval már megalapozták magukat” – hangsúlyozta.

„Szóval közülük, ahogy azt a kezdetektől fogva mondtam, a lista tetején Carlos áll. Tavaly nyert a futamot, mághozzá intelligens módon a legjobbak ellen. Legyőzte Landót és Charles-t, hozná magával a kiválóságot, és ez az, amihez a szívem húz.”

Vowles azt is megérti, miért telik ilyen sok időbe Sainz számára a döntés: „A világ egyik legnagyobb gyártója csábítgatja. Ezt nehéz visszautasítani. Ráadásul az a gyártó, amellyel az apja nyert is. Ott van aztán egy csapat, amely – mondjuk ki – történelmileg alapvetően legyőzött minket. Ezt is nagyon nehéz visszautasítani.”

„De az ok, amit mondott nekem, hogy amikor elkötelezi magát, teljes szívével és lelkével, száz százalékban kell ezt megtennie, így ehhez semmi kétség sem maradhat benne, és ezért telik ez neki időbe.”

f1-sainz-ferrari-spa

Mindezek ellenére Vowles roppant optimista volt Sainz megszerzésének esélyei kapcsán: „Azt mondanám, hogy több mint 50 százalék. Hogy miért van ez? Hogy mennyire vagyok magabiztos? Úgy vélem, az esélyek mellettünk szólnak, de egyszer már megcsípett idén ez.”

 

Sainz is hízeleg a Williamsnek

Amikor Vowles szavaival és a Williams egyértelmű érdeklődésével szembesítették, maga a versenyző is dicsérte a grove-i alakulatot: „Úgy gondolom, a Williams mindig is jó helyzetben volt. Szóval az, hogy vannak más csapatok is, mivel tudjátok, nem korlátozottak a lehetőségem… Meglátjuk.”

„James igencsak hangot adott annak, hogy engem akar a Williamsnél. Nagy rajongója vagyok neki és a munkamódszerének, és ahogy hajtja előre a csapatot. Nem titok, hogy jól kijövök Jamesszel. Hogy optimista-e ezzel vagy sem, azt megtartom magamnak.”

A RacingNews365.com szaklap által idézett Sainz újfent megköszönte a csapatoknak, hogy türelmesen várnak rá, szerinte ugyanis rendkívül komplex jelenleg az F1-es pilótapiac, és ezért telik időbe, amíg minden opciót alaposan mérlegel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: