DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Nem pozitív eredmény” Leclerc helyezése

Nem tekinti pozitív eredménynek a Belga Nagydíjon elért helyezését Charles Leclerc, mivel arra számított, hogy harcban lehetnek az őket végül simán verő Mercedesekkel.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

A pole-pozícióból indulva lemaradt a dobogóról a ferraris Charles Leclerc a Belga Nagydíjon. A monacói a futam elején még harcban volt a végül első-második helyen záró Mercedesekkel, végül azonban nem volt elég a tempója ahhoz, hogy a győzelemért küzdhessen, ráadásul a leintéshez közeledve Oscar Piastri is megelőzte a friss abroncsokkal felszerelt McLarennel. Jó jel lehet azonban Leclerc-nek, hogy – kevéssel ugyan, de – a futam végéig maga mögött tudta tartani Max Verstappent és Lando Norrist is.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, a negyedik leggyorsabb autó volt a miénk ma. A Red Bull és a McLaren várható volt, a Mercedes viszont gyorsabb volt, mint amire számítottunk. Egy rendes, száraz pályás futamon nagyon nehéz őket magunk mögött tartani, viszont szép munkát végeztünk Max és Lando feltartóztatásában a végén. A negyedik hely volt a legtöbb, amire képesek voltunk ma.”

„Ha egy Red Bull lett volna előttünk, akkor pozitív hétvégéről beszélhetnénk, viszont Mercedesek voltak, akikkel azt hittük, versenyben lehetünk, de egyszerűen jobbak voltak. Nem gondolom, hogy ez egy pozitív eredmény lenne” – értékelt Leclerc a leintést követően a Formula.hu jelenlétében.



A futam során bebizonyosodott, hogy a hosszan kint maradás volt a győzelem kulcsa – George Russell is ezt a stratégiát választotta. Leclerc egy ponton javasolta csapatának a rádión, hogy menjenek egy hosszabb szakaszt az aktuális abroncsain, végül azonban rögtön utána ki is állt a bokszba. Arra a kérdésre, hogy utólag hibásnak találja-e a Ferrari ezen döntését, nemleges választ adott a monacói.

„Nagyon bonyolult ezt átlátni a verseny közben. A második helyen haladtunk akkor, és amikor nagyon sokan próbálnak eléd vágni, akkor egyre többet kockáztatsz. Végül úgy gondoltuk, jobb, ha a többiek stratégiájához igazodunk, úgy, hogy nem tudtuk, mire számíthatunk a kemény gumiktól, hiszen nem futottunk rajtuk a futam előtt. Nem gondolom, hogy hibáztunk akkor, nem voltunk elég gyorsak. Ilyenkor mindegy, milyen stratégiát választasz, úgyis veszíteni fogod a pozíciókat.”

A hétvége összességét tekintve Leclerc szerint megint nem voltak egy szinten az élen járó csapatokkal, továbbra is negyedik erőnek tartja a Ferrarit.

„Azt hittem, a McLarennek hatalmas tempóbeli előnye lesz ezen a hétvégén, viszont ma nem ezt láttam. Jó látni, hogy mindenki ilyen közel van, de sajnos még mindig mi vagyunk a negyedik leggyorsabb csapat. A top három folyamatosan változik, mi viszont rendszerint mögöttük vagyunk, vagy a Mercedesszel egy szinten" – zárta a monacói. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: