DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Most nem vagyok olyan magabiztos” – Verstappen

A gumistratégia lesz a döntő faktor Max Verstappen szerint a mai Belga Nagydíjon. A Red Bull-versenyző az elmúlt évekkel ellentétben most nehéz futamra számít a 11. helyről indulva.

Magabiztos teljesítménnyel bizonyult a leggyorsabbnak Max Verstappen a Belga Nagydíj időmérőjén, miután hat tizedmásodperccel utasította maga mögé a második Charles Leclerc-t a spái esőben. A pole-pozícióból mégis a monacói indulhat majd a mai futamon, mivel a Red Bull-os tíz rajthelyes büntetést kapott motorcsere miatt. A hollandnak így a 11. helyről kell megpróbálnia felkapaszkodni az élen autózók közé.

„A többiektől eléggé eltérő gumistratégiát fogunk alkalmazni, úgyhogy meglátjuk, hogy fog az alakulni holnap. Meg kell előznöm autókat. A DRS hatása elég nagy ezen a pályán, de összességében úgy gondolom, hogy az a legfontosabb itt, hogy a gumikat jól kezeld. Ha jó vagy az abroncsokon, előzni tudsz. Holnap egy kicsit melegebb lesz, úgyhogy ez egy kicsit több csúszkálást eredményezhet. Remélem, ez kedvezni fog nekem” – nyilatkozta Verstappen a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében.



„Ma az volt a jó döntés, ha egy kicsit több leszorítóerővel mentél. Fontos az egykörös tempó, de az még fontosabb, hogy holnap jól menj a gumikon. Az utóbbi időmérőkön viszonylag közel voltunk egykörön, még akkor is, amikor nem voltam teljesen elégedett az autó egyensúlyával. A futamon viszont néha nagyobbak voltak a különbségek. Szóval holnap az lesz a lényeg, hogy jól bánjunk a gumikkal, és természetesen legyünk versenyképesek” – magyarázta a holland.

A Red Bull pilótája az elmúlt két szezonban mindkét alkalommal győzedelmeskedni tudott Spában úgy, hogy nem az élmezőnyből indult. Most azonban nem számít arra, hogy könnyű dolga lesz a 11. pozícióból indulva.

„Most nem vagyok olyan magabiztos hátrébbról indulva, mint az elmúlt két évben. Leginkább úgy tekintek rá, hogy megpróbáljuk limitálni a károkat” – mondta Verstappen, aki elismerte: a McLaren tempója nagyon erősnek tűnik, arra számít, hogy Norrisék hamar a vezetésért fognak csatázni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: