DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Azt hittem, meglesznek a Mercedesek” – Piastri

Oscar Piastri úgy gondolta, képes lehet elkapni a Mercedeseket a Belga Nagydíj végéhez közeledve, végül azonban mindössze a harmadik helyen intette le a kockás zászló a mclarenest.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

Miután Oscar Piastri a Magyar Nagydíjon megszerezte karrierje első F1-es nagydíjgyőzelmét, a Belga Nagydíjon is harcban volt az első helyért, az utolsó körökben viszont pár tizedmásodperccel elmaradt a dobogó első két fokát kisajátító Mercedesektől.

„Őszintén szólva azt hittem, el tudom kapni a Mercedeseket. Nagy különbséget jelentett az, ha valaki tiszta levegőben tudott autózni. Amint tiszta levegőbe kerültem a középső menetben, sokkal gyorsabb lettem, sikerült egy jó deltát kialakítani az utolsó bokszkiálláshoz, de erre nem volt szükség, tovább kellett volna mennem, ahogyan George is tett” – nyilatkozta a leintést követően Piastri.

„Örülök az eredménynek, nagyon jól menedzseltük a futamot. Nem hiszem, hogy többre lettünk volna ma képesek” – mondta a pilóta, aki az egyik kerékcseréjénél túlcsúszott a boksza előtt kijelölt területen, és majdnem eltalálta a szerelőjét. „Talán a második, harmadik alkalom ez az idei szezonban, hogy megpróbáltam elütni az elülső szerelőt a bokszkiállásnál, ezt legközelebb megpróbálom elkerülni…”



A McLaren ausztrálja az ötödik helyről indulva lerajtolta csapattársát, Lando Norrist, majd a stratégiák csatájának bizonyuló futam során több körön keresztül vezetett is. A leintéshez közeledve friss abroncsokon próbálta becserkészni a második Lewis Hamiltont, aki az első George Russellt üldözte, a mclarenes azonban nem tudta kihasználni a csapattársak csatáját.

„Nem volt elég tempóm. Beletelt néhány körbe, hogy elmenjek Charles (Leclerc – a szerk.) mellett, emiatt pedig nagyon túlmelegedtek a gumik. George kint maradt a kemény abroncsokon, ami helyes döntés volt, nekünk pedig nem volt meg a sebességünk ahhoz, hogy utolérjük, még Lewist sem. Sok dolgot jól csináltunk, megadtuk magunknak a lehető legjobb lehetőségeket, de végül ez nem volt elég” – magyarázta a mclarenes.

A nyári szünet éppen egy nagyon erős időszakában érkezik Piastrinak, akire elmondása szerint már ráfér egy kis pihenés: „Nagyon jól sikerült az elmúlt pár hetem, és a csapatnak is, rengeteg pontot szereztünk. Ma is hoztunk pár pontot a Red Bullon és ez nagyon pozitív a jövőt tekintve. Mindenki várja már a szünetet, én biztosan, és még erősebben fogunk visszatérni utána.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: