DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Sainz: Inkább a középmezőny, mint egy kihagyott év

Topcsapatba vágyik, a szünet azonban meg sem fordult a spanyol fejében. Örül Binotto érkezésének az Audihoz, de személye nem fogja befolyásolni döntését.

Közeledik a Formula-1 szezonjának felét jelző nyári szünet, hétről hétre érkezik versenyzőbejelentés, a Haas és Esteban Ocon megállapodása révén a 2025-ös helyek háromnegyede elkelt, már csak öt ülés maradt szabadon. Carlos Sainz jövője azonban továbbra sem ismert.

A spanyol állítja, továbbra is azon dolgozik, hogy egy élcsapatnál találjon ülést – de ő maga is beismeri, csekély az esély, hogy a Red Bullnál vagy a Mercedesnél kössön ki.

„A legjobb opcióm következő évre egy bajnokságot nyerő autó lenne, ez az első számú prioritásom azóta, hogy elkezdődtek a tárgyalások a jövőmről. Ennek az esélye azonban, mindannyian tudjuk, kicsi, de mindenesetre mindig ez volt a cél. Ha nem valósul meg, akkor azt választom, ami a közeljövőm szempontjából a legjobb” – nyilatkozta Sainz a Belga Nagydíj médianapján Spa-Francorchamps-ban, ahol a Formula.hu is jelen van a hétvégén.



Az Alpine, Sauber/Audi és Williams csapatoknál esélyesként említett Sainz dönthetne úgy is, hogy kihagyja a 2025-ös szezont, és megcéloz egy versenyképesebb ülést 2026-ra. A spanyol határozott, hogy a szünet szóba sem jöhet:

„Abszolút nem, meg sem fordul a fejemben. Boldog vagyok a Formula-1-ben, szeretem az F1-et, és inkább elmegyek egy középcsapatba és felhasználom karrierem csúcsát arra, hogy segítsem őket megtalálni a helyes utat, mint hogy kihagyjak egy évet és harmadik pilóta legyek valahol. Versenyképes vagyok, és tudom, mit tudok hozzáadni egy csapathoz a középmezőnyben” – reagált Sainz.

Beszélt Binottóval – de nem az audis ülésről

A hét kezdetének nagy híre volt, hogy távozik az Audi–Sauber projektből két kulcsember, a vezérigazgató Andreas Seidl és az igazgatótanácsi elnök Oliver Hoffmann, helyettük pedig a Ferrari 2019 és 2022 közti csapatfőnöke, Mattia Binotto lép be az állományba, technikai vezérigazgató státuszban már augusztustól.

„Mattia érkezése bármelyik csapatnak pozitív hír, főképp azért, mert megvan a tapasztalata ahhoz, hogy felépítsen egy topcsapatot, mint a Ferrari” – kommentálta Binotto kinevezését Sainz, akinek két éven át volt főnöke a svájci.

Leclerc, Binotto és Sainz a 2021-es szezon előtt

„A Ferrarinál szerzett tapasztalatát magával viheti az Audihoz, abban pedig biztos vagyok, hogy nagyszerű szerzemény lesz számukra. Éppen ezért szerződtették le őt. Mattia érkezése jó hír számukra, de nem lesz túl nagy hatása az én jövőmre” – emelte ki, hogy csupán a korábbi kapcsolat miatt ne várja senki, hogy Binotto az Audihoz fogja vinni őt.

A spanyol tévécsatorna, a DAZN azt firtatta, beszélt-e már Binottóval a kinevezése után: „Sokan hívnak mostanában, nem csupán Mattia, de igen, természetesen beszéltünk. Gratuláltam neki, mert azt hiszem, ez az ideális pozíció számára jelenleg” – válaszolta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: