DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Wolff: Már a McLaren áll a mezőny élén, ők az új mérce

Megtörtént a trónfosztás az F1-ben Toto Wolff szerint: már nem a Red Bullhoz méri magát mindenki. A Mercedes célja a konstruktőri harmadik hely, azaz a Ferrari legyőzése.

A McLaren bizonyított a Magyar Nagydíjon: a csapatot a Miamiban kapott fejlesztési csomag óta úgy emlegették, mint a Red Bull szintjén álló, ha nem gyorsabb kihívót, az amerikai verseny óta azonban nem jött össze az újabb győzelem – egészen a Hungaroringig, ahol a McLaren potenciálját demonstrálva az időmérőn és futamon is elhozta az első-második helyet. Mindeközben a Red Bull az átfogó fejlesztési csomag ellenére sem került vissza az első helyre, a csapat három futam óta nem nyert, sőt kétszer dobogóra sem állt. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint most már kijelenthető: a McLarené a leggyorsabb csomag.

„Be kell látnunk, hogy a McLaren már egyértelműen vezeti a mezőnyt, minden körülmény mellett. Ők lettek az új mérce. Nagyszerű dolog, hogy egy újabb csapatnak sikerült az ugrás és képes a kettős győzelmekre” – nyilatkozta a sajtónak a Hungaroringen Wolff.



„Ez mindannyiunk számára jó, azonban ilyen körülmények között nem vagyunk azon a szinten, hogy felvegyük velük a lépést. Ennek ellenére örülök nekik” – ismerte el az osztrák, hogy hiába nyerte a Magyar Nagydíj előtti silverstone-i és montreali futamot a Mercedes, az ő sikereik körülményspecifikusak voltak, teljes csomagot tekintve nincsenek a McLaren magasságában.

A Ferrari legyőzése a Mercedes célja

Míg a McLaren és Mercedes formája felfelé ível – a brackley-i csapat is egy öt versenyt felölelő dobogós szériát tudhat magáénak –, a szezon eleji fő üldöző, a Ferrari alól csúszik ki a talaj: az olaszok épp a Hungaroringen vesztették el a konstruktőri második pozíciót a McLarennel szemben. A negyedik Mercedes lemaradása még mindig 81 pont a Ferrari mögött, ennek ellenére Wolff a bajnokság harmadik helyét szemelte ki, egyértelműsítve, hogy nem a Red Bull vagy a McLaren kárára szereznék meg a pozíciót.

„Nehéz lenne felzárkózni a Red Bullra és a McLarenre, akikre most mindenki vadászik. Ezért gondolom, hogy a harmadik hely a cél. Emberi dolog, hogy az elvárások a friss eredményeken alapulnak” – célzott arra Wolff, hogy a szóban forgó öt verseny alatt közel megfelezte Ferrarihoz mért ponthátrányát a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: