DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Miről volt szó a McLaren délelőtti eligazításán?

Andrea Stella csapatfőnök akkor aggódna, ha Lando Norris önként akarta volna átadni a vezetést – elmondta, mi hangzik el a délelőtti meetingen minden F1-es nagydíjon.

A Magyar Nagydíj utolsó etapján McLaren eleinte tárgyilagosan közölte Lando Norrisszal, vissza kellene állítani az eredeti sorrendet Oscar Piastrival az első helyen, miután az autók a stratégiából fakadóan helyet cseréltek– ahogy múltak a körök és ahelyett, hogy fogyott volna, nőtt a különbség, egyre elkeseredettebben célozgattak spórolásra, majd egyenesen kérlelni kezdték.

Látszólag az az üzenet ért célt, amikor Will Joseph versenymérnök arra emlékeztette Norrist, hogy a bajnokságot csapatként kell megnyerniük, ehhez pedig Piastri közreműködésére is szükség lesz. A sűrű rádióforgalomban szóba kerültek a vasárnap délelőtti megbeszélések is – Andrea Stella, a csapatfőnök magyarázta el, mi hangzott el ezen az eligazításon a Hungaroringen:

„Annál az egy megjegyzésnél, ami Will részéről elhangzott, jóval többről volt szó: ez a csapatunk és versenyzőink versenyzéshez való hozzáállása. Együtt járjuk be ezt az utat, egyikünk sem – sem a csapat, sem Lando, sem Oscar – sem mehet egyedül. Ez az az üzenet, amelyről vasárnap reggel is beszéltünk” – nyilatkozta a sajtónak a Magyar Nagydíj után Stella.

Ekkora volt az érdeklődés Stella sajtótájékoztatóján


„Mivel versenyzőkről van szó, ezt az üzenetet el időnként el kell ismételni. Ezért kerül sor erre a meetingre minden vasárnap. Különösen elégedettek vagyunk azzal, hogyan támogatják a versenyzők a McLarent, ez ugyanis hihetetlen. Számomra ez a hír ma” – folytatta Stella, hozzátéve: elképesztő eredmény, hogy a McLaren első és második helyet hozott az időmérőn és a futamon is egyaránt, ez a hétvége legfontosabb tanulsága.

Az lenne a baj, ha Norris könnyen elengedte volna a győzelmet

„Egy autóversenyzőt sem ismerek, aki a futamot vezetve boldogan javasolná, hogy cseréljük vissza a pozíciókat az előző sorrendre. Ilyen nincs, a versenyzők természete nem ilyen” – beszélt arról, hogy normális a hezitálás, melyet Norris tanúsított.

„Akkor aggódnék nagyon, ha Lando ezt felvetette volna. Ez az oka annak is, hogy vasárnap délelőtt szükség van rá, hogy felelevenítsük az alapszabályokat. Az pedig igaz, hogy ha a bajnokságban versenyezni akarunk, akkor Landónak, aki erősebb pozícióban van, szüksége lesz Oscar és a csapat támogatására. Mi így megyünk előre” – zárta Andrea Stella.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: