DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Megkértek rá, elengedtem. Ennyi” – Norris

Lando Norris szűkszavúan reagált az Oscar Piastri elengedésével kapcsolatos kérdésre, csapattársát dicsérte a futam utáni értékelésében – elmondása szerint régóta érett a győzelme.

Hatalmas drámával végződött a Magyar Nagydíj, amelynek végén az első és második helyen végeztek a McLaren pilótái. Lando Norris sokáig az élen állt, miután a csapat stratégiájának köszönhetően átugrotta az eredetileg előtte haladó Oscar Piastrit. A brit pilóta sokáig nem akarta visszaadni kollégájának a pozíciót, versenymérnökének könyörgő csapatrádiózásai viszont végül hatottak rá, így Piastri megszerezte első nagydíjgyőzelmét a Formula-1-ben, míg a frusztrált Norrisnak be kellett érnie a második hellyel.

f1-norris-mclaren-hun-2



„Nagyszerű nap volt ez nekünk csapatként, ez a legfontosabb. Nagyon boldog vagyok, hosszú út vezetett eddig, hogy egy ilyen eredményt tudjunk elérni saját erőből. Ma pontosan ezt tettük, simán a többiek előtt voltunk. Szép munka volt a csapattól és Oscartól is, jól rugaszkodott el, elkapott a rajtnál és jól menedzselte a futamát. Már érett egy ideje, megérdemelte” – dicsérte csapattársát a brit a leintést követően.

Norrisnál rákérdeztek az óriási drámát okozó szituációra is közte és Piastri között. A brit szűkszavúan válaszolt arra a kérdésre, hogy miért döntött végül mégis az elengedés mellett: „A csapat arra kért, hogy engedjem el, úgyhogy így is tettem. Ennyi.”

A McLaren 2021 óta első dupla győzelmét aratta, így felmerült a kérdés: küzdhetnek a bajnoki címért idén?

„Természetesen! A konstruktőriben biztosan, van két jó versenyzőnk és egy remek csapatunk. Nehéz lesz és hosszú út áll még előttünk. A mai a mi napunk volt, de Spában minden megváltozhat. Nyomjuk tovább és megpróbálunk még ehhez hasonló versenyeket produkálni” – zárta Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: