DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Működik a Red Bull fejlesztése – még Perez is jól kezdett

A pénteken második helyen záró Verstappen Red Bullja újult meg kívülről, de Perez szintén bőven kapott fejlesztéseket – a mexikói F1-es Horner elismerését is kiérdemelte.

Két szemmel jól láthatóan eltérő RB20-at látunk a pályán a Magyar Nagydíjon: az #1-es számú Red Bull „válla” eltűnt, az átalakított motorborítás és oldaldoboz a hűtést szolgálja a Hungaroringen, ahol a hétvégi forróságban és a lassú kanyarok miatt szükség van az extra szellőzésre.

Hozzá kell tenni, ez az egyetlen különbség a két autó között: Sergio Perez is kapott fejlesztéseket, leszámítva a motorborítást, mivel abból csak egy autóra elegendő alkatrész készült el – ezt Paul Monaghan vezető mérnök erősítette meg.

A jobban hűtött Red Bull-lal Verstappen két második helyet szállított pénteken, kora délután Carlos Sainz, később Lando Norris mögött – utóbbihoz viszonyítva 243 ezredmásodperc különbséggel.



„Azt hiszem, jó napunk volt, tekintetbe véve a versenyre hozott fejlesztéseket. Természetesen sok munka vár még ránk az autó optimalizálása érdekében, de úgy vélem, erős kezdése ez a hétvégének. Fontos lesz belemenni a részletekbe és dolgozni, hogy az időmérőre a legjobb legyen a beállításunk” – értékelt a riportereknek pénteken Verstappen.

„A második szabadedzés természetesen kicsit darabos volt a piros zászló miatt, nem sikerült teljesíteni a teljes hosszú etapot, de ez mindenkire igaz. Mindent összevetve jól indult a hétvége” – nyilatkozta Verstappen.

Perez: Eljön a mi időnk

Sergio Perez is ott volt az élmezőnyben, a második tréninget 0,467 másodperccel lemaradva zárta a negyedik helyen. Christian Horner fogalmazta meg, „ez volt Checo legjobb pénteki napja Kína óta” – a versenyzővel saját konyhájában elbeszélgető csapatfőnök tért ki arra, a padlót, a szárnyat és a többi fejlesztést a #11-es versenygép is megkapta.

 

„Ez jó péntek volt, léptünk az első és a második edzés között, a megfelelő változtatásokkal a megfelelő irányba indultunk el” – summázta Perez. „Jó ideje most volt a legkomfortosabb az érzet a hétvége ezen pontján. A legjobb lépéseket tettük meg a nap folyamán, ami igazán pozitívum. Az érzet jó és a hosszú etap is pozitív volt.”

„Még mindig sokat finomíthatunk a beállításon, a fő még mindig az, hogy a megfelelő pillanatban álljanak össze a részletek. Eljön majd az időnk. Most leszegjük a fejünket és várjuk a holnapi napot. Kiderül, mit tartogat számunkra a hétvége hátralevő része” – mondta harciasan a mexikói, aki hat nagydíjat felölelő pocsék szériát készül maga mögött hagyni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: