DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 3. kedd
F1

„Aki itt jó, bárhol jó lehet” – Verstappen a Formula.hu-nak

Aki a Hungaroringen megállja a helyét, annak a világ egyetlen másik pályája sem okozhat nehézséget – mondta a Formula.hu-nak Max Verstappen, a Red Bull háromszoros világbajnoka, akivel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján készítettünk exkluzív interjút.

Soha nem titkolta Max Verstappen, hogy a Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroring a kedvenc pályái közé tartozik: a Red Bull háromszoros világbajnok címvédője már első nekifutásra, 2015-ben is az előkelő 4. helyen zárt itt a Toro Rosso kötelékében, majd néhány itteni dobogós helyezés után 2022-ben és 2023-ban is a pódium legfelső fokán ünnepelhetett.

A holland klasszis örül annak, hogy a Hungaroringet modernizálják, és ahogy arra a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján, egy exkluzív beszélgetés keretein belül a Formula.hu érdeklődésére rámutatott: fiatal pilóták keresve sem találhatnának jobb helyet szárnyaik bontogatására, mint a mogyoródi motorsport-szentély.

max1_3



„Imádok ide jönni és azt érzem, hogy szívesen fogadnak, a magyar emberek nagyon kedvesek. A városról tényleg nem lehet mást mondani, csakis azt, hogy csodálatos. A Hungaroring autóvezetés tekintetében egy roppant technikás pálya, és ha engem kérdezel, azt mondom, hogy ez egy tökéletes helyszín arra, hogy kezdők és fiatal tehetségek tanuljanak. Nagyon technikás pálya, és ha itt gyors tudsz lenni, az azt jelenti, hogy a világ bármely pályáján megállod a helyed” – fogalmazott Verstappen.

A németalföldi nagyágyú nemcsak az F1-es nagydíjak alkalmával száguld a Hungaroringen, hiszen a múltban édesapjával, az expilóta Jos Verstappennel és baráti társaságukkal gyakorta tréningezett itt sportautókkal a versenyek közötti időszakban is. 

max3

„Nagyon sok emlék köt engem Budapesthez és a Hungaroringhez, felsorolni is nehéz lenne. Szívesen emlékszem azokra az alkalmakra, amikor dobogós helyen végeztem vagy nyertem a Magyar Nagydíjon, de számos kellemes emlékem van a városról is. Szép helyeken jártam, megfordultam sok remek étteremben és sok élmény ért itt. Ez az a hely, ahová tényleg mindig nagyon szívesen térek vissza” – mondta a bajnoki tabella éllovasa, aki jó eredményt vár a hétvégi mogyoródi futamtól.

max4

Verstappen a Formula.hu-nak adott exkluzív interjúban beszélt arról, hogy milyen érzés a tavalyi dominancia után újra kemény csatákat vívni, arról, hogy milyen autó fekszik leginkább a vezetési stílusának és egyéb érdekességek mellett felfedte azt is, hogy mit mondana saját magának, ha visszarepülhetne az időben arra a napra, amikor bejelentették, hogy állandó versenyzői ülést kap az F1-ben. A részletes interjú hamarosan olvasható lesz!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: