DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Itt leszek jövőre is” – Perez cáfol

A mexikói állítja: nincs szó arról, hogy kiraknák a szűrét a Red Bulltól. Az F1-es Magyar Nagydíjon is az a célja, hogy visszataláljon korábbi formájához.

Az elmúlt versenyeken alaposan bezuhant a Red Bull-lal nemrég szerződést hosszabbító Sergio Perez teljesítménye, emiatt pedig felröppentek találgatások azzal kapcsolatban, hogy mégis kirakhatják őt az energiaitalosok – akár már az idei F1-es szezon közben is.

A mexikói szerződésében ugyanis állítólag szerepelhetnek különböző kitételek annak kapcsán, hogy meneszthetik, ha 100 pontnál vagy öt helyezésnél nagyobb a lemaradása az összetett tabellán a csapattárs Max Verstappenhez képest.

f1-perez-redbull-hungaroring-day0-1



A legutóbbi Brit Nagydíjon már Christian Horner csapatfőnök is „fenntarthatatlannak” nevezte, hogy Perez nem szerez pontot, míg maga a pilóta is kiemelte, hogy két fontos verseny vár rá még a nyári leállás előtt. Ez utóbbi kapcsán azonban Perez a Magyar nagydíj sajtónapján arról beszélt, hogy nincs köze a szerződésben foglaltakhoz és az esetleges elküldéséhez:

„Nincs semmi új. Újabb két verseny, amikor vissza akarunk térni a legjobb formánkhoz. Ez a fő prioritás nekem és a csapatnak egyaránt. A héten a gyárban is jártam, és ez a fő szempont, hogy visszatérjünk a néhány futammal ezelőtti formánkhoz. Ennyi az egész, nincs semmi máshoz köze” – fogalmazott a Formula.hu jelenlétében.

„Nyilvánvalóan nem beszélhetek a szerződésemről. Annyit mondtam, hogy a következő két verseny fontos lesz számomra: szeretnék jó hangulatban menni a szünetre, és szerintem a teljes garázsnak jó lenne ez. Nem beszéltem semmi másról. Teljes mértékben arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek. Itt leszek és itt leszek jövőre is, nincs ebben semmi más.”

f1-perez-redbull-hungaroring-day0-2

Azt ugyanakkor ő sem tagadta, hogy rossz produkciót tett le az asztalra az utóbbi időben: „Először is, nem teljesítettem százszázalékosan a körülményekhez képest, amikor saját magadat hozod nehéz helyzetbe. Ebben vállalom a felelősséget. Természetesen voltak bizonyos körülmények is a versenyeken, szóval szerintem kicsit minden összejön, amikor belekerülsz ebbe a körforgásba.”

„Silverstone-ban például nagyon erős péntekünk volt, aztán elszúrtam az időmérőt. Aztán a stratégiával rizikóztunk, és láthattuk, mi történt, nem működött. A legfontosabb, hogy hosszú ideje vagyok már az iparban és tudom, hogy csak az számít, hol végzek Abu Dhabiban. Szóval folytassuk ezt a hullámvasútat, és remélhetőleg nagyon hamarosan visszatalálok a formámhoz.”

Perez arról is beszélt, hogy nehéz ugyan, de megtanulta már kezelni a kritikákat: „Nehéz elzárni magad a külső zajoktól, de végső soron azért jöttem ide, hogy a legjobbamat nyújtsam, mindent beleadjak, és ha itt vagyok, ha otthon edzem vagy a szimulátorban, csak a lényeges dolgokra koncentrálok.”

„Úgy vélem, ez a zaj sokkal nagyobb, ha a Red Bullnál versenyzel. De ez a szépsége ennek a kihívásnak. Ezért döntöttem úgy, hogy hosszabbítok ezzel a csapattal, mert imádom a kihívást. Nagyon kemény, de mindent kivesz belőled, és ezért akartam itt folytatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: