DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Kezdi megelégelni a Williams, hogy Sainzra várnak?

James Vowles egyértelmű üzenetet küldött a spanyolnak: ő a preferált választásuk, de azt akarják, hogy a pilóta is elkötelezett legyen a projekt iránt.

Továbbra is a Formula-1-es pilótapiac egyik legfontosabb kérdése, hogy vajon hol folytatja 2025-ben a Ferraritól Lewis Hamilton érkezése miatt távozni kényszerülő Carlos Sainz. Sajtóértesülések szerint a 2026-tól Audivá átvedlő Sauber, a Williams és az Alpine a három opció, amely közül választhat a háromszoros nagydíjgyőztes.

Csakhogy a spanyol egyelőre még nem döntött, és úgy fest, immár nemcsak néhány pilótatársánál kezdi kiverni a biztosítékot, hogy a fél versenyzőpiac áll a döntésére várva, hanem az említett csapatok némelyike is. Legalábbis James Vowles, a Williams csapatfőnöke határozottan jelezte, hogy mit vár Alexander Albon leendő csapattársától:

f1-sainz-ferrari-1_1



„Úgy gondolom, meglehetősen őszinték és nyitottak voltunk azzal kapcsolatban, hogy kit szeretnénk leigazolni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez meg is fog történni” – utalt Sainzra a TalkSportnak nyilatkozó Vowles. „Tudjuk, hol helyezkedünk el a nagy képet illetően.”

„Amit el akarok mondani, hogy olyan versenyzőt akarok, aki része akar lenni ennek az utazásnak, aki tényleg meg akarja érteni, miről szól a Williams, mind a múltat és az újat illetően, és azt akarja, hogy ez legyen a központjában annak, amit vezetésileg letesz az asztalra. És olykor nincs egyezés ilyen téren. Néha igen, de ez roppant fontos számomra.”

Vowles egyértelmű választ adott arra a kérdésre is, hogy mindez alatt azt is érti-e, hogy nem akarja, hogy a választottjuk csak egyszerű ugródeszkának használja a Williamst egy későbbi csapatváltáshoz: „Így van. És egyáltalán nem ezt látom. Én a Mercedest hagytam ott azért, hogy idejöjjek.”

f1-vowles-williams-1

„Nem azért tettem így, mert már untam a győzelmeket, hanem inkább valami olyanba akarok invesztálni, ami a sajátom, amin rajta hagyhatom a kezem nyomát, valamint ezer másik emberét, akik ebben a szervezetben dolgoznak, illetve Alexét és azét is, aki csatlakozik hozzánk ezen az úton. Ez fontos számomra és számára is, és azt akarom, hogy ez az alapja legyen a döntésnek.”

A Williams F1-es vezére azért megjegyezte, hogy természetesen megérti, hogy Sainznak időbe telik feldolgoznia azt is, hogy a Ferrarinál eltöltött szezonok után jövőre biztosan csak középcsapatnál fog versenyezni, de arra is célzást tett, hogy vannak alternatíváik, és nem biztos, hogy addig akarnak várni, amíg a spanyol:

„Idősebb Carlos Sainzcal jó a kapcsolatom. Kedvelem őt, sokszoros világbajnok, tudja, miről beszél. A fiát is megértem. Bizonyos mértékig az volt az álma, hogy a Ferrarinál vagy legalábbis egy topcsapatnál versenyezzen. Ez nem fog megtörténni innentől, és ehhez kell alkalmazkodási időszak.”

„A célom egyszerűen, hogy kiterítsük az asztalra a lapjainkat: ez az, amit ajánlani tudunk, ha akarod, nagyszerű, meg is érkeztünk. Ha nem, az sem probléma, megtaláljuk a magunk útját. Szóval talán a legjobban úgy lehet megfogalmazni, hogy az ő időterve nem egyezik az enyémmel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: