DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. augusztus 19. hétfő
F1

Fontos F1-es partnert jelentett be az Audi

Újabb mérföldkő az F1-be készülő Audinál: a bp lesz a német gyártó hivatalos üzemanyag-szállító partnere, a Castrol pedig kenőanyagokkal is ellátja őket.

Ismét jelentős bejelentést tett a Formula-1-be a Sauber gyári partnereként 2026-ban beszálló Audi: a hétfői közlemény értelmében megállapodtak a bp-vel arról, hogy ők lesznek a német gyártó üzemanyag-szállító partnerei a száguldó cirkuszban.

A megállapodás értelmében a bp kenőanyag-alvállalata, a Castrol pedig a saját szakterületén fogja segíteni az Audi munkáját 2026-tól az F1-ben.

f1-audi-bp-castrol-1



A bp-vel és a Castrollal történt megállapodás az első technikai-stratégiai együttműködő partnere az Audi F1-es projektjének, és különös jelentőséggel bír annak fényében is, hogy 2026-tól a technikai szabályzat értelmében fenntartható üzemanyagra áll át a Formula-1.

A felek a technológiai együttműködés mellett hosszú távú szponzori megállapodást is kötöttek egymással, ebbe beletartozik a bp, a Castrol és az Aral (amely a vezető németországi kiskereskedelmi márkájuk) marketing- és márkajogai is.

Az Audi és a Castrol hosszú közös múltat tudhat magáénak, hiszen sikeres együttműködést folytattak már az 1980-as évektől a Rali-vb-n, később Le Mans-ban, valamint a DTM-ben és a Formula-E-ben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: