DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Steiner aggódik Magnussen F1-es jövőjéért

Magnussen, Perez, Ricciardo, Bottas – az F1-es csapatfőnököknek fel kell tenni a kérdést, hogy érdemes-e a formán kívüli idősebb versenyzőket alkalmazni, ez Günther Steiner véleménye.

Kevin Magnussen már a legutóbbi tripla hétvége előtt is komoly hátrányban volt a szezon egyik legerősebb teljesítményét nyújtó Nico Hülkenberghez képest, a német versenyző parádés ausztriai és angliai szereplése után pedig tovább nőtt a különbség köztük: jelenleg a tabellán 22–5-re állnak úgy, hogy Magnussen a szezonnyitó óta nem tudta legyőzni csapattársát.

A két versenyző karrierjében közös pontot jelent Günther Steiner, hiszen mindkettejüket ő hívta vissza a királykategóriába Nyikita Mazepin és Mick Schumacher eltávolítását követően, éppen ezért neki is szegezték a kérdést egy promóciós eseményen az olaszországi származású ex-csapatfőnöknek, hogy mit gondol a helyzetről.

steiner-2023



„Szeretem Kevint, de ahogy mostanában szerepel Hülkenberg ellen, az nem épp lenyűgöző, hogy finoman fogalmazzak” – idézi Steinert a Reuters. „Nyíltan ki kell mondani, hogy vagy Hülkenberg olyannyira jó, hogy azt nem is tudtuk róla, vagy Kevin tart ott jelenleg, ahol lennie kell ahhoz, hogy helye legyen az F1-ben.”

A Haas történetének első csapatfőnöke, aki az idei év elején távozott pozíciójából, párhuzamot vont Magnussen, valamint három másik rutinos, de alulteljesítő pilóta, Perez, Ricciardo és Bottas között: „Ha megnézzük, jó néhányan vannak most így.”

magnussen-2024

„Ott van Checo, Dani, Kevin és Bottas. Utóbbiról nehéz mit mondani, mert az autója sem igazán jó, szóval nem igazán tudni, hogy hol is tart. Mindenesetre egészen sokan vannak most ilyen srácok, és akik ülést adnak nekik, azoknak végig kell gondolniuk, hogy vajon ez a legjobb a csapatnak?” – fogalmazott Steiner, akit végül arról is megkérdeztek, hogy vajon Gene Haas el akarja-e adni a csapatot.

Erre viszont nem nagyon tudott válaszolni: „Sok időt töltöttem ott, és így sem tudom, hogy mit akar tenni. Ahogy tavaly se tudtam, két éve se tudtam, úgy most se tudom, mit gondol akár rövid, akár hosszú távon.”

haas-suzuka

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: