DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 6. szombat
F1

Sainz visszatér a Ferrari régebbi padlólemezéhez a Brit Nagydíjon

Rossz felé ment a fejlesztésekkel a Scuderia, Silverstone-ban újra a régi megoldást kell felrakni az autóra, mert az új csak hátrányt okoz.

Az olasz La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Carlos Sainz inkább a régi, korábbi padlólemezt kéri az F1-es Brit Nagydíjra a Ferraritól, és nem szeretne az új verzióval versenyezni Silverstone-ban.

Az új padlólemezt Barcelonára hozta a Scuderia, de a kissé siettetett fejlesztés nem hozta az elvárt szintet: illetve okozott egy új problémát, amiről Sainz beszélt is Spielbergben.

„Bizonyos sebességtartományban nagyobb a leszorítóerő, láthatóan működik, ahol nem pattog az autó, de aztán elindul a delfinezés a tempós részeken, és ilyenkor talán többet veszítünk, mint amennyit nyerünk máshol” – foglalta össze kerek-perec a lényeget a spanyol.

f1-sainz-ferrari



Mivel Silverstone kifejezetten a tempós kanyarokról szól, így érthető Sainz azon döntése, hogy jobban jár a régebbi megoldással.

Ezt persze a Ferrari alátámasztotta egy teszttel: a szimulátorban összevetették a két verziót Spielberg után, Sainz pedig ez alapján döntött úgy, hogy a korábbi padlólemezt kéri a hétvégére.

Arról nem szól a beszámoló, hogy Charles Leclerc mivel fog indulni, bár az Osztrák Nagydíjon ő sem volt elégedett, sőt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: