DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Nem volt minden helyes, amit mondtam” – Norris

A McLaren brit F1-es pilótája szerint egy százalék hiányzik a sikerhez: egy kicsi az autótól és egy kicsi még tőle. Fel kell készülnie ezekre a csatákra.

Kissé elvitték az érzelmek a spielbergi ütközés után Lando Norrist, a McLaren britje viszont megfontoltabban érkezik meg a Brit Nagydíjra: mint mondta, talán nem minden szava volt helyes múlt hétvégén, de ezt tudjuk be az adrenalinnak.

„Szerintem igen, mert ahogy sokszor mondtam, megvan közöttünk a tisztelet. Nem fogom hagyni, hogy egy ilyen dolog mindent felrobbantson. Az egyértelmű, hogy néhány mondatomban ott volt az adrenalin hatása, nem hiszem, hogy minden korrekt volt, amit mondtam. De a második győzelmemért harcoltam, nekem ez mást jelent, mint Maxnak. Szóval nyilván dühös leszek és talán mondok olyat, ami nem helyes, vagy nem úgy jön ki, ahogy szeretném, de nem lesz gond” – mondta a BBC-nek Norris.

f1-mclaren-norris



Felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet felkészülni arra, hogy Max Verstappen ellen ilyen kemény harcokat kell vívni, ha le akarja győzni, és meg akarja előzni a pályán.

„Ez egy jó kérdés, mert nincs rá egyszerű válasz. Meg kell érteni, hogy mit és hogyan gondol, fel kell venni ezt a mentalitást. Ez egy olyan dolog, amire fel kell készülnöm, meg kell nézni az előző futamokat és meg kell érteni mindent. Tiszta és világos szerepeknek kell lenni, de készen állni arra, hogy azt add neki, amit ő is ad, ez ilyen egyszerű.”

A brit pilóta azt is hozzátette, hogy tudja: apróságok hiányoznak már csak a sikerhez.

„Mindenki azt mondja, hogy a történelem legversenyképesebb autója ellen harcolunk, az egyik, ha nem a valaha volt legjobb pilóta ellen és egy nagyon versenyképes csapat ellen. Egy ilyen csomag ellen mindent tökéletesen kell csinálni, és ez majdnem meg is van. De ott van az utolsó egy  százalék, egy kicsi kell még az autótól és egy kicsi tőlem is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: