DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Nehéz nem a Ferrarira gondolni” – Bearman

Nagy nyomást helyez magára a Haas F1-es újonca, és tudja, hogy ha kellően jó lesz, akkor a Ferrari ülésére is lehet majd esélye.

A csütörtöki nap egyik fő témája természetesen Oliver Bearman Silverstone-ban: a fiatal brit pilótáról éppen ma jelentette be a Haas, hogy 2025-ben ott lehet az F1-es rajtrácson.

Bearman arról beszélt, hogy szerinte eddig jól teljesített akkor, amikor F1-es autóba ülhetett – a ferraris szaúdi beugrás mellett már négy szabadedzésen vett részt a Haasszal.

„Őszintén szólva amikor csak vezettem a Haast, mindig úgy szálltam ki az autóból, hogy szerintem jó képet festettem magamról. Úgy teljesítettem, hogy arra büszke voltam, ami fontos számomra, és tudtam, hogy ha így folytatom, akkor remélhetőleg F1-es üléshez juthatok” – mondta Bearman a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen.

f1-bearman-ferrari



A Ferrari-akadémista így a Haasnál debütálhat az F1-ben, de mint mondta, azért ott van a fejében az is, hogy ha kellően jól teljesít, akkor akár a Scuderia autójába is átülhet idővel:

„A célom az, hogy a lehető legjobban teljesítsek, ennyit tudok tenni. Minden más olyan, hogy arra nincs igazán ráhatásom. Most a Haasnál lévő jövőmre koncentrálok, izgatottan várom. De nehéz nem arra gondolni, hogy Ferrari-pilóta is lehetnék majd… de azért igyekszem nem erre gondolni” – tette hozzá.

„Le kell ülnöm a Ferrarival és átbeszélni, hogy egész pontosan mit várnak, mire van szükségük tőlem 2025-ben. De azt nem hiszem, hogy többet várnának, mint amennyit én várok, mert már most is elég kemény vagyok magammal. Magas szintet követelek meg magamtól már az elején, ennél nagyobb motiváció vagy nyomás nem kell” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: